Από το Καλλιμάρμαρο ζωντανά σε όλο τον κόσμο η “Made In Greece” συλλογή του Οίκου Dior

Την Πέμπτη ο διεθνής Οίκος Υψηλής Ραπτικής Dior θα παρουσιάσει στο Καλλιμάρμαρο τη “Made In Greece” συλλογή ενδυμάτων, σε μια εκδήλωση που θα έχει τεράστια παγκόσμια προβολή, καθώς θα  μεταδοθεί live και θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Η εν λόγω παρουσίαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν λάβουμε υπόψη μας πως ο Οίκος Dior, με 5 δισ. πωλήσεων ανά έτος και το 60% αυτών να είναι στην Ασία, αποτελεί σίγουρα για την Ελλάδα ένα ισχυρό όχημα για να προσελκύσει μια τεράστια αγορά ανθρώπων που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τουρισμό στη χώρα μας και διαθέτουν ανερχόμενες κοινωνικές ομάδες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20:00 της 17ης Ιουνίου τα φώτα του Καλλιμάρμαρου θα ανοίξουν για να ξεκινήσει το project “Dior Celebrates Greece”, με το οποίο  ο Οίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου είναι το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Οι εικόνες της Αθήνας και της Ελλάδας θα φθάσουν παντού, όπως και η μοναδικότητα των δημιουργιών του Dior με τα ελληνικά στοιχεία και την ελληνική σφραγίδα.

Από ελληνικά χέρια

Η συλλογή που θα παρουσιαστεί στο ιστορικό μνημείο στο κέντρο της Αθήνας και θα γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους, μάλιστα, αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα, ενώ οι θέσεις εργασίας δεν αφορούν μόνο αυτούς.

Παράλληλα, για το στήσιμο και την υλοποίηση του project στην Ελλάδα, ο Dior έχει προσλάβει εκατοντάδες Ελληνίδες και Έλληνες επαγγελματίες, από εταιρείες παραγωγής, μέχρι φωτογράφους, καλλιτέχνες, τεχνίτες, μουσικούς και τεχνικούς. Η δουλειά, για παράδειγμα των φωτογράφων που έχουν αναλάβει τις ειδικές φωτογραφήσεις που θα ακολουθήσουν στους αρχαιολογικούς χώρους ή των καλλιτεχνών και δημιουργών της συλλογής θα γίνει γνωστή στο διεθνές κοινό, γεγονός που τους δίνει πρόσβαση στο διεθνές πελατολόγιο.

Ζωντανά σε όλη την Ελλάδα

Επίσης, ο διεθνής Οίκος για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν Live σε κατάλληλους ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Την ίδια δυνατότητα, θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που θα μπορούν να δουν ζωντανά τη φαντασμαγορική εκδήλωση που τιμά την Ελλάδα, στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.