ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: «Ναρκοθετείται» η συνεδρίαση του ΔΣ για έγκριση προϋπολογισμού – Δήμαρχος: «Με ευθύνη της αντιπολίτευσης…»

Ενόψει της τέταρτης κατά σειρά προσπάθειας ψήφισης νόμιμου προϋπολογισμού του έτους 2021 του δήμου Αιγιαλείας από το γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου δίδεται στη δημοσιότητα η κάτωθι δήλωση:
«Με ευθύνη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα δεν έχει ψηφιστεί προϋπολογισμός στο δήμο μας. Εις γνώσιν τους έφερναν προς ψήφιση προϋπολογισμούς που δεν ήταν σύννομοι, πράξη που αποδεικνύει δόλο με σκοπό να μην προχωρήσει τίποτε θετικό στην πόλη.
Η δημοτική αρχή δεν δύναται να κάνει οτιδήποτε προς αποφυγή των εξελίξεων, που συντονισμένα λόγω της αριθμητικής υπεροχής των ψήφων, με μεθοδεύσεις διαφορετικές κάθε φορά, έχουν μοναδικό στόχο να μείνει ο δήμος σε τέλμα. Κοιτάζοντας κάποιοι τη δική τους πολιτική επιβίωση και μόνον δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο το δήμο και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Ενόψει της συνεδρίασης της Κυριακής 13ης Ιουνίου 2021 και παρά το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τη νέα απορριπτική απόφαση του Σχεδίου Προϋπολογισμού που ελήφθη με τις ψήφους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τους εγκαλεί στην τάξη, εκ νέου προωθείται να μην ψηφιστεί προϋπολογισμός! Κατέθεσαν και πάλι προτάσεις που εκ του προοιμίου είναι άκυρες κι ως εκ τούτου: Να μην προχωρήσει κανένα έργο στο δήμο! Να μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους! Να μην μπορούμε να απορροφήσουμε πιστώσεις! Να μην υπάρχει δυνατότητα πληρωμής προμηθευτών!
Οι προτάσεις που κατέθεσαν είναι μη νόμιμες και είναι σαφές πως μεθοδεύεται και πάλι να μην προκύψει νόμιμος προϋπολογισμός από τη συνεδρίαση της 13ης Ιουνίου ανεξάρτητα από τους συσχετισμούς που τελικά θα έχουμε κατά τη συνεδρίαση. Είναι άλλωστε γνωστό πλέον πως κάποιοι που «υπερηφανεύονται» ότι …κάνουν κουμάντο και προφανέστατα με δόλιες συμπεριφορές στην ουσία καταναγκάζουν και άλλους να ακολουθήσουν την τακτική τους, έχουν φτάσει σε σημείο να βάζουν «στοίχημα» ότι ο δήμος Αιγιάλειας μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα έχει προϋπολογισμό!
Τους παραδίδουμε στην κρίση των συμπολιτών μας!
Ας αντιληφθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι την ευθύνη της ψήφου και του ρόλου τους, και να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί το «θέατρο του παραλόγου» ώστε στη συνεδρίαση ψήφισης του προϋπολογισμού να προκύψει νόμιμος προϋπολογισμός όπως άλλωστε είναι απαίτηση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας».