ΑΧΑΪΑ: Καμία ενημέρωση προμήθειας και διάθεσης self tests σε σούπερ μάρκετ – Το Επιμελητήριο με αρκετές επιφυλάξεις γι’ αυτή την ανάγκη

Δεν έχουν καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση για τις κρίσιμες λεπτομέρειες που αφορούν στον τρόπο προμήθειας και διάθεσης των self tests για τον κορονοϊό, δηλώνουν  στελέχη του κλάδου των σούπερ μάρκετ.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ήδη στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ισχύσει από αύριο το πρωί, εμμέσως πλην σαφώς αφήνεται να εννοηθεί ότι τα καταστήματα του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων -και όχι μόνο- θα είναι τα σημεία εκείνα από τα οποία οι πολίτες θα προμηθεύονται τα τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου δεν έχουν λάβει γνώση από το πού θα προμηθεύονται τα τεστ, εάν η διανομή τους θα γίνεται στις κεντρικές αποθήκες τους ή αλλού, ποιο λογισμικό θα πρέπει να εγκαταστήσουν έτσι ώστε τα τεστ να χορηγούνται στους πολίτες βάσει του ΑΜΚΑ τους. Ακόμη, πάντως, και αν διευθετηθούν τα παραπάνω ζητήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σούπερ μάρκετ εμφανίζονται ικανοποιημένα από την προοπτική διάθεσης των self tests.
Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας  Χ. Ανδρικόπουλος εξέφρασε αρκετές επιφυλάξεις για το κατά πόσο ο κλάδος του λιανεμπορίου τροφίμων είναι σε θέση να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη. Επικαλέστηκε τεχνικά εμπόδια, απασχόληση προσωπικού και κυρίως θέματα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. «Το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνεται από τα σούπερ μάρκετ, πόσω μάλλον από άλλες πολύ μικρότερες επιχειρήσεις» είπε ο Χάρης Ανδρικόπουλος.