Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη Ελληνίδα Master Chef

Μετά από αρκετές και σκληρές δοκιμασίες, μετά από πολλή προσπάθεια και εξαιρετικά αποτελέσματα η Μαργαρίτα είναι η πρώτη Ελληνίδα Master Chef. Η 27χρονη σεφ από την Μυτιλήνη νίκησε στα σημεία τον αντίπαλό της Διονύση στον τελικό και αναδείχθηκε πρώτη και καλύτερη. «Νιώθω ότι είχα κοιμηθεί και αρχίζω σιγά σιγά και ξυπνάω. Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω, σεφ. Δεν ξέρω».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της μεγάλης νικήτριας του πέμπτου κύκλου του «Master Chef», η οποία σαστισμένη δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έφτασε ως το τέλος και σήκωσε το τρόπαιο. Η μητέρα της, η οποία ήρθε από την Ουκρανία μετά από τρία χρόνια, ο σύντροφός της Χρήστος ήταν εκεί για να την αγκαλιάσουν και να πανηγυρίσουν μαζί της. Το ίδιο και οι αγαπημένοι συμπαίκτες της, που πίστεψαν στο ταλέντο της και στον μαλαματένιο χαρακτήρα της.

 

Ο νικητής του πρώτου MasterChef Άκης Πετρετζίκης στηρίζει Μαργαρίτα

Ο Ακης Πετρετζίκης, ο οποίος την είχε στηρίξει και στο παρελθόν, ανέβασε tweet με ένα χαμογελάκι για το αποτέλεσμα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά μετά την νίκη του και την ανάδειξή του ως Master Chef.

Η βαθμολογία που συγκέντρωσε και από τις πέντε δοκιμασίες ήταν 38 βαθμοί έναντι 36 που συγκέντρωσε ο Διονύσης.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Πρώτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Δεύτερη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Τρίτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10
Διονύσης Σαρακίνης: 8/10

Τέταρτη δοκιμασία

Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 7/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

Πέμπτη δοκιμασία
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 8/10
Διονύσης Σαρακίνης: 7/10

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μαργαρίτα Νικολαϊδη: 38/50
Διονύσης Σαρακίνης: 36/50

MasterChef 5 - s5e92 - 9.6.2021 - Ο Μεγάλος Τελικός  B' Μέρος!

 

MasterMargarita
MasterMargarita1

Τι έγινε στον τελικό

Η πέμπτη και τελευταία δοκιμασία των δύο φιναλίστ έμελλε να είναι και η δυσκολότερη. Μαργαρίτα και Διονύσης έπρεπε να αντιγράψουν τρία πιάτα ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.

Φυσικά επί τρεις ώρες οι δύο φιναλίστ προσπάθησαν, αγχώθηκαν, πιέστηκαν, χάρηκαν, απογοητεύθηκαν αλλά έφτασαν ως το τέλος και αφού έστησαν τα πιάτα τους, περίμεναν την ετυμηγορία των τριών κριτών του εξαιρετικού σεφ, ο οποίος πολύ ευγενικά τους εμψύχωνε καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Η τελευταία δοκιμασία με τρία απαιτητικά πιάτα αντιγραφής

Το πρώτο πιάτο αποτελεί ένα ορεκτικό με χτένια σεβίτσε, μαριναρισμένα σε ιαπωνική σάλτσα γουασάμπι, με γαρνιτούρα από τραγανό ραπανάκι, σως λεμονιού και λάδι από αφυδατωμένες ελιές και σχοινόπρασο. Το πιάτο συνοδευόταν από γρανίτα αγγουριού και πιπεριά jalapeno.

To κυρίως πιάτο έχει μία ψητή σέλα κουνελιού, parma ζαμπόν, με μορχέλες, κολοκύθι και τρούφα. Συνοδεύεται με ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα.

Και το γλυκό με μια πολύ λεπτή μαρέγκα με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σορμπέ, μους και αφρατεμένη κρέμα βανίλια.

Τα τρία πιάτα που κλήθηκαν να αντιγράψουν η Μαργαρίτα και ο Διονύσης

Στο live κομμάτι εκτός από τις βαθμολογίες προβλήθηκαν οι καλύτερες στιγμές των δύο παικτών, των τριών κριτών και έγινε το γνωστό πινγκ πονγκ ερωτήσεων με όλους τους υποψήφιους παίκτες, που ήταν παρόντες στο πλατό.

Οι κριτές χόρεψαν… Michael Jackson

Την παράσταση έκλεψε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Instagram με τους τρεις κριτές να χορεύουν Michael Jackson ενώ το ντύσιμο του Παύλου ενέπνευσε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο ο οποίος τον «έφαγε» με σχόλια του τύπου: «Ντύθηκες βιαστικά και έβαλες ό,τι βρήκες μπροστά σου», «Περίμενα ότι θα φορέσεις σανδάλι με κάλτσα», «Είναι τουλάχιστον άστοχο».

 

Ευχάριστη διάθεση, κέφι και ικανοποίηση και αποχαιρετισμός του πέμπτου κύκλου ο οποίος δίνει την σκυτάλη στον έκτο. Το τρέιλερ είναι ήδη στον αέρα. Οσοι πιστοί της κουζίνας, προσέλθετε. Αλλωστε όπως είπε και ο σεφ Κοντιζάς«όσο είστε εκεί εσείς για εμάς θα είμαστε κι εμείς για εσάς»…