(Βίντεο)-Λινού: «Ναι» στον εμβολιασμό των παιδιών – Ένα μικρό ποσοστό θα μπορούσε να νοσήσει σοβαρά

Υπέρ του εμβολιασμού  των παιδιών, τάχθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, καθώς, όπως τόνισε, ένα μικρό ποσοστό θα μπορούσε να νοσήσει σοβαρά.

«Να εμβολιαστούν τα παιδιά γιατί αν μείνουν ανεμβολίαστα θα έχουμε μια ομάδα πολύ ευαίσθητη που ναι μεν νοσεί ήπια, αλλά ένα μικρό ποσοστό θα νοσήσει και σοβαρά και ο κίνδυνος θα είναι ότι θα έχουμε άρει όλα τα μέτρα προστασίας», δήλωσε η κα. Λινού, μιλώντας στο «MEGA».

«Έχουμε βεβαιότητα ότι έχουμε ασφαλή εμβόλια από τα 12 έτη και μετά», σημειώνει η κα. Λινού, επισημαίνοντας ότι οι μελέτες συνεχίζονται ενώ θετικά είναι τα αποτελέσματα ακόμα και για βρέφη μεγαλύτερα των 6 μηνών.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αναφερόμενη στον υποχρεωτικό εμβολισμό ειδικών επαγγελματικών ομάδων, όπως οι υγειονομικοί, η κα. Λινού τόνισε πως «είναι ένα δύσκολο θέμα».

«Δεν έχουμε παράδοση υποχρεωτικού εμβολιασμού», σημείωσε η καθηγήτρια και υπογράμμισε πως οι «λειτουργοί υγείας θα πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν, αλλιώς σε ειδικότητες που εκθέτονται σε μεγάλο κίνδυνο για τη νόσο θα πρέπει να αλλάξουν μέρος ή πόστο εργασίας αν δε γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός».