Πιτίνο: «Όταν χρειαστεί, θα τηλεφωνήσω εγώ στον Αντετοκούνμπο!»

Το ραντεβού μας ήταν κλεισμένο για πρωινό καφέ στο ξενοδοχείο του, στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς και αν εξαιρέσουμε μία στιγμιαία έκπληξη, λόγω της επιμονής του Χρήστου Λώλου να τον μετακινήσει για τις ανάγκες μίας διαφορετικής φωτογραφίας, ο 68χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν σκέτη απόλαυση. Όχι γιατί είναι απίστευτος ατακαδόρος, αλλά κυρίως επειδή είναι ένας εκπληκτικός συνομιλητής κι ένας απίστευτος μπασκετάνθρωπος.

Ο λόγος για τον Ρικ Πιτίνο, που μας υποδέχθηκε συντροφιά με ένα διπλό καπουτσίνο και ξεδιάλυνε όλες τις πιθανές απορίες των αναγνωστών για την δύσκολη εφετινή πρόκληση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά (29/06-04/07).

 

H ανταπόδοση στο ελληνικό μπάσκετ, η παραδοχή της δύσκολης αποστολής στην Βικτόρια, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Εθνικής ομάδας, η «αχίλλειος πτέρνα» του ελληνικού μπάσκετ, η αδυσώπητη κόντρα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, η επιστροφή Σπανούλη και η συνάντησή τους στην Βουλιαγμένη, το μπάσκετ που θα παίξει, η απουσία του Ντόρσεϊ και φυσικά το κεφάλαιο Γιάννη Αντετοκούνμπο και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο προολυμπιακό, είναι μερικά απ’ όσα θα διαβάσετε στις 3.000 λέξεις που ακολουθούν.

 

Προσδεθείτε και… “ένα, δύο, τρία… Ελλάς!”… Μεχρι τις 4 Ιουλίου ξεχάστε ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την οπαδική προτίμηση του καθενός…