Μύκονος – Κύκλωμα κοκαΐνης: Φωτογραφίες – ντοκουμέντο από drone της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ξεδιπλώθηκε το κουβάρι της υπόθεσης – Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των μελών  της εγκληματικής οργάνωσης – Όλοι αλβανικής καταγωγής, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ- Σε Αθήνα και Μύκονο η δράση  τους

Στην ακτινογραφία των σχεδίων δράσης της εγκληματικής ομάδας, που διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στη Μύκονο, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Σε σχετική, αναλυτική έκθεσή της, ξεδιπλώνει τον τρόπο με τον οποίο «χτυπούσαν» στο νησί των ανέμων οι τέσσερις αδίστακτοι κακοποιοί αλβανικής καταγωγής.

Μετά την παρακολούθηση του κυκλώματος από drone της ΕΛ.ΑΣ., στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες των δραστών, οι οποίοι συνελήφθησαν, πριν από λίγες ημέρες, και κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, για παράβαση της νομοθεσίας περί κατοχής όπλων, εκρηκτικών και κατ’εξακολούθηση πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σεσημασμένα εμφανίζονται ορισμένα από τα μέλη της σπείρας, έχοντας απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Η δράση των κακοποιών, όπως αποδεικνύεται, δεν περιοριζόταν μόνο στη Μύκονο, αλλά και στην Αθήνα, όπου οργάνωναν τα εγκληματικά πλάνα τους και διακινούσαν ουσίες.

Screenshot_118

Αποκαλύπτονται οι διάλογοί τους που θυμίζουν κάτι από γκανγκστερική ταινία χολιγουντιανού τύπου. «Δεν είναι όπως τη θέλουμε», αναφέρεται σε ένα σημείο των μηνυμάτων που αποκρυπτογράφησε η Αστυνομία, καθώς οι διακνητές ετοιμάζονταν να «μαγειρέψουν» την κοκαΐνη, λόγω του ότι δεν ήταν της ποιότητας που ήθελαν οι πελάτες.

Σε άλλο σημείο των διαλόγων, καταγράφεται η προμήθεια ποσότητας ναρκωτικών ουσιών από την Ολλανδία – μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν αποθηκευμένο σε κινητό τηλέφωνο τον χάρτη της διαδρομής που ακολούθησε το μέλος της συμμορίας προκειμένου να παραλάβει τις ναρκωτικές ουσίες.

Σημειώνεται ότι στις φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ  παρουσιάζονται μεγάλα χρηματικά ποσά από τις δοσοληψίες του κυκλώματος.

Πώς ξεδιπλώθηκε το κουβάρι της υπόθεσης

Άνδρας, αγνώστων στοιχείων, που μιλούσε σπαστά ελληνικά, αποκάλυψε στην Αστυνομία τη δράση των υπηκόων Αλβανίας.

Όπως προκύπτει, ο ένας εκ των συλληφθέντων ονομάζεται Ν.Κ, είναι 30 ετών, και είχε στην κατοχή του μοτοσικλέτα μάρκας Triumph Tiger, με την οποία δρούσε για την προώθηση της οργάνωσης.

Ο δεύτερος δράστης, που συμμετείχε στη διακίνηση της κοκαΐνης και ταυτοποιήθηκε, είναι ο Μ.Ρ, ο οποίος είχε απασχολήσει τις Αρχές και πριν από εννέα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2012, οπότε και συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της αστυνομίας, ο 30χρονος Ν.Κ προέβαινε σε καθημερινή βάση στη διακίνηση κοκαΐνης, στο πλαίσιο συναντήσεων με πελάτες του, στην περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Screenshot_117

Τη ναρκωτική ουσία προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε ποσότητες των 100-200 γραμμαρίων.

Μέλος της σπείρας, που πραγματοποιούσε συναντήσεις σε διάφορα σημεία της Αθήνας, και ο Ι.Τ  ο οποίος κατηγορείται και για κατοχή πλαστής ταυτότητας.

Στο πλάνο της εγκληματικότητας και ο Ελ Μ.Ν, το σπίτι του οποίου χρησιμοποιούναν από τα μέλη του κυκλώματος,  όπως φαίνεται σε σχετικές φωτογραφίες που
παρουσιάζει στην Έκθεσή της η Αστυνομία.

Στο πόρισμα της αστυνομίας, μαζί με τη διακίνηση ποσότητας κοκαΐνης 76 γραμμαρίων, γίνεται λόγος και για χρηματικό ποσό της τάξεως των 16.960€,  ενώ εμφανίζονται και «συγκεντρωτικοί» λογαριασμοί, με πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έρευνα της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 50 γραμμάρια κάνναβης, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, ηλεκτρονικές ζυγαριές, πιστόλι με 15 φυσίγγια.

Screenshot_120
Screenshot_119
Screenshot_116