Μικρά κέρδη για τα futures της Wall Street

Μικρά κέρδη σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη ακολουθώντας το μοτίβο των προηγούμενων ημερών όταν η αγορά κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις εν αναμονή της κρίσιμης έκθεσης για τον πληθωρισμό που θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 8 μονάδες, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P 500 προσθέτουν 6,7 μονάδες. Τα futures του Nasdaq στο μεταξύ, κερδίζουν 53 μονάδες.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς καταγράφουν μικρές διακυμάνσεις από την αρχή της εβδομάδας με τους S&P 500 και Dow να παραμένουν κοντά στα ιστορικά τους υψηλά καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα κυβερνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό τα οποία ενδεχομένως να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τις επόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για την πορεία του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Μάιο αναμένεται να δείξουν ένα νέο ράλι των τιμών μετά το άλμα του δείκτη τον Απρίλιο κατά 4,2% σε ετήσια βάση.

Το άλμα του πληθωρισμού συντηρεί τον προβληματισμό για τις αντοχές της Federal Reserve να διατηρεί την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Τα στοιχεία εξάλλου που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Κίνα έδειξαν ότι οι τιμές των αγαθών στις πύλες των εργοστασίων τον Μάιο αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχεδόν 13 χρόνια, αντλώντας ώθηση από το άλμα των τιμών των εμπορευμάτων. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας σημείωσε άλμα 9,0% σε ετήσια βάση τον Μάιο μετά από αύξηση 6,8% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Target Corp. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει το τριμηνιαίο της μέρισμα κατά 32,4% στα 90 cents ανά μετοχή από 68 cents.

Η Marqeta Inc. τιμολόγησε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) στα 27 δολ. ανά μετοχή, πολύ πιο πάνω από την αρχική εκτίμηση. Οι μετοχές της Marqeta θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται σήμερα στον δείκτη Nasdaq με το σύμβολο “MQ”.