Ιταλία – κορονοϊός: Δεν αποκλείεται, μελλοντικά, ο εμβολιασμός παιδιών από 6 ετών και πάνω

Ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, τόνισε σήμερα ότι “οι ιταλοί μαθητές, όταν επιστρέψουν στα θρανία τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα πρέπει να φορούν, ακόμη, τις προστατευτικές μάσκες”.

Παράλληλα, ο Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι συνολικά, στην Ιταλία, οι χορηγήσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού είναι, πλέον, πάνω από τριάντα εννέα εκατομμύρια. “Τώρα έχουμε την δυνατότητα να εμβολιάσουμε παιδιά και εφήβους από 12 μέχρι 16 ετών. Δεν αποκλείεται, όμως, μελλοντικά, να δοθεί και επιπλέον άδεια, για την χορήγηση εμβολίων σε παιδιά από 6 ετών και πάνω”, εξήγησε ο Ιταλός ειδικός επίτροπος στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio 24.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό ιταλών τουριστών που θα επισκεφθούν διάφορα θέρετρα της χώρας, ο Φραντσέσκο Φιλιουόλο υπογράμμισε ότι θα δοθεί η αναγκαία άδεια -με την αναγκαία ελαστική προσέγγιση- αλλά μόνον για συγκεκριμένες περιπτώσεις. “Έχουμε ήδη κάνει προκαταρκτικές συμφωνίες, με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα αναγκαία εμβόλια για ενδεχόμενο εμβολιασμό του πληθυσμού μας με τρίτη δόση”, δήλωσε τέλος ο Ιταλός επίτροπος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ