Γράφει ιστορία στο Ρολάν Γκαρός η Σάκκαρη: “Πέταξε” εκτός την κάτοχο του τίτλου Σφιόντεκ

Μεγάλη επιτυχία για την Μαρία Σάκκαρη η οποία κατάφερε να προκριθεί στους “4” του Roland Garros. Έχοντας απέναντί της την 20χρονη Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, την κάτοχο του τροπαίου του Γαλλικού Όπεν και αδιαφιλονίκητο φαβορί, η Ελληνίδα αθλήτρια πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη εμφάνιση και απέκλεισε το αδιαφιλονίκητο, πριν τον αγώνα, φαβορί.

Η 25χρονη τενίστρια μπήκε νωθρά στον αγώνα και βρέθηκε να χάνει γρήγορα 2-0. Ωστόσο επέστρεψε πολύ δυναμικά και πήρε το πρώτο σετ. Στο δεύτερο σετ αντίθετα, η Σάκκαρη μπήκε πολύ δυνατά και έκανε μπρέικ μόλις στο δεύτερο game.

Η Πολωνή προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι, ωστόσο η Σάκκαρη άντεξε στην αντεπίθεση της αντιπάλου του και κατάφερε να φτάσει στον ιστορικό θρίαμβο.

Η Σφιόντεκ αποτελούσε το μεγαλύτερο εμπόδιο της Σάκκαρη μέχρι στιγμής στο Roland Garros. Είχε να χάσει σετ στο Παρίσι από τις 3 Ιουνίου 2019, όταν είχε ηττηθεί με 6-1, 6-0 από την Σιμόνα Χάλεπ, στη μεταξύ τους μάχη για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης.

Η πορεία προς τους “4”

Η Μαρία Σάκκαρη έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής σειρά συγκλονιστικών εμφανίσεων, που την έχουν οδηγήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “8” του Roland Garros. Η 25χρονη τενίστρια μπήκε με το δεξί στο τουρνουά, κερδίζοντας σχετικά εύκολα στον 1ο γύρο Καταρίνα Ζαβάτσκα. Η 21χρονη Ουκρανή Νο 129 στην παγκόσμια κατάταξη εκμεταλλεύθηκε τα λάθη της Ελληνίδας τενίστριας στο πρώτο σετ και κατάφερε να κάνει δύο break, στα οποία όμως η Σάκκαρη απάντησε άμεσα.

Η εμπειρία της πρωταθλήτριάς μας “μίλησε” στο τέλος, όπου με νέο break κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-4. Στη συνέχεια η Ζαβάτσκα κατέρρευσε, η Σάκκαρη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, προηγήθηκε 5-0 και πήρε εύκολα το δεύτερο σετ με 6-1.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον δεύτερο γύρο ήταν Ιταλίδα Τζασμίνε Παολίνι, η οποία επίσης δεν αποτέλεσε υψηλό εμπόδιο καθώς η Ελληνίδα τενίστρια ήταν σαρωτική και επικράτησε με 2-0 (6-2, 6-3) και προκρίθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα της στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε τέσσερα γκέιμ για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και στη συνέχεια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην 25χρονη αντίπαλό της. Αφού έσωσε ένα break point στο 1-2 του πρώτου σετ, η Σάκκαρη πήρε οκτώ συνεχόμενα γκέιμ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Η Παολίνι προσπάθησε να αντιδράσει και με το μοναδικό της break στο παιχνίδι μείωσε σε 3-2, αλλά η Σάκκαρη κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr