Αποκαλύφθηκε ο τόπος διαμονής του Τούρκου αρχινονού: “Θα κάνω ένα μεγάλο ταξίδι” έγραψε στο Twitter

Ο καταζητούμενος ηγέτης της τουρκικής μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ, δήλωσε ότι θα αλλάξει τον τόπο διαμονής του, αφότου ένα άτομο αποκάλυψε το ξενοδοχείο στο οποίο έμενε, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

“Επομένως, θα κάνω ένα μεγάλο ταξίδι. Είναι δύσκολο να ταξιδέψουμε με την οικογένεια, αλλά θα το ξεπεράσουμε όπως ξεπεράσαμε και όλες τις δυσκολίες”, δήλωσε ο Πεκέρ σε ένα tweet την Τετάρτη. Δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκεται, τη μετάδοση ή τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε.

Ο Πεκέρ, ο οποίος ζει στο εξωτερικό για να αποφύγει τη δίωξη, έχει προκαλέσει σεισμό στην Τουρκία με τις αποκαλύψεις που έχει κάνει, κυρίως για τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον πρώην υπουργό Μεχμέτ Αγάρ, αλλά και τον γιο του τέως πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, για τον οποίο είπε ότι έφτιαχνε νέες διαδρομές για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Οι αποκαλύψεις ώθησαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υπερασπιστεί το ιστορικό της κυβέρνησής του για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, χωρίς βέβαια να το κάνει και με μεγάλη θέρμη.

Ο Πεκέρ είπε ότι το μη προγραμματισμένο ταξίδι σήμαινε ότι ίσως χρειαστεί να καθυστερήσει τη δημοσίευση των τελευταίων βίντεο που ήταν προγραμματισμένα για την Πέμπτη και την Κυριακή. Ο Πεκέρ έμεινε στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με ορισμένα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Ο ίδιος είπε τον Φεβρουάριο ότι ζούσε στα Βαλκάνια.

Ο αρχινονός είπε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να μιλήσει για τον γαμπρό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και πρώην υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και για φερόμενες παρανομίες στην απόκτηση του μεγαλύτερου δικτύου μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας το 2018, από τον επιχειρηματία Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν το 2018.

Ο Πεκέρ είπε ότι ο λογαριασμός του στο Twitter θα παραμείνει ανοιχτός και θα το χρησιμοποιούσε σε περίπτωση που προκύψουν “ξαφνικές εξελίξεις”.

Την Τρίτη, ένα τουρκικό δικαστήριο απέκλεισε την πρόσβαση σε πολλά tweets του Πεκέρ, στα οποία μιλούσε για κατάχρηση από δικαστή που προεδρεύει περιφερειακού δικαστηρίου, σύμφωνα με  το παρατηρητήριο διαδικτύου EngelliWeb.

Πέτρος Κράνιας