(ΦΩΤΟ): Break της ΑΕΚ…στο αντίο του Γιατρά

Για το τρίτο παιχνίδι των μικρών τελικών, ο Προμηθέας ηττήθηκε με 80-81 από την ΑΕΚ στο Τόφαλος. Το παιχνίδι κρίθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα όταν οι διαιτητές έκριναν ότι υπήρχε φάουλ τριών βολών του Χριστοδούλου πάνω στον Μέϊκον, ο γκαρντ της ΑΕΚ ευστόχησε σε 2 εξ αυτών δίνοντας την νίκη στην ομάδα του και κάνοντας το 1-2 στην σειρά. Επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη 9/6 στο ΟΑΚΑ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε δυνατά, και με ένα γρήγορο 4-0 αιφνιδίασε τον Προμηθέα. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά παρόλα αυτά επέστρεψαν γρήγορα στον αγώνα και καθόλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου είχαν τα ηνία, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 19-16 υπέρ τους. Και στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και άρχισε να πιέζει τον Προμηθέα. Ο Αγκαμπελίζ ήταν κυρίαρχος και στα δύο καλάθια, χωρίς όμως να είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στο σκοράρισμα. Ο δικέφαλος κατάφερε και πέρασε μπροστά με 1’35 να απομένει με 1/ 2 από τον Κατσίβελη. Το ημίχρονο έκλεισε με του κιτρινόμαυρους να βρίσκονται μπροστά με δύο πόντους 40-42.

Ο Προμηθέας ήθελε να τρέξει στο 3ο δεκάλεπτο όμως δεν κατάφερε να ασκήσει μεγάλη πίεση στην ΑΕΚ. Μάλιστα το τελευταίο πεντάλεπτο τού τρίτου μέρους θύμιζε ΟΑΚΑ με τις δύο ομάδες να πιέζουν και να μην αμύνονται, αφήνοντας αρκετά αμαρκάριστα σουτ. Έτσι η ΑΕΚ έκλεισε και πάλι το τρίτο δεκάλεπτο με 60-64. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Προμηθέας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, με τον Κλαβέλ να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γυρίσει το παιχνίδι. Μάλιστα το ρίσκο ήταν μεγάλο, καθώς ο Πουερτορικανός γκαρντ έπαιζε σε αυτό το σημείο με τέσσερα φάουλ. Με 8.5 να απομένουν και με το σκορ υπέρ του Προμηθέα (80-79) ο Χριστοδούλου έκανε το τελευταίο φάουλ που είχε να δώσει η ομάδα του, οι διαιτητές έκριναν ότι έπιασε την μπάλα ο Μέϊκον άρα ότι ήθελε να επιχειρήσει σουτ 3 πόντων, με αποτέλεσμα ο Μέϊκον να ευστοχήσει στις δύο βολές εκ των τριών και να δώσει την νίκη στους κιτρινόμαυρους με 80-81 κάνοντας το 1-2 με break στους μικρούς τελικούς.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Τζιάν Κλαβέλ με 22 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-42, 60-64, 80-81