Copa America: Αντιδρούν οι παίκτες της Βραζιλίας στην ανάληψη της διοργάνωσης λόγω κορωνοϊού

Αβέβαιο είναι το πώς θα παραταχθεί η Βραζιλία στο Copa America, με τους διεθνείς να εναντιώνονται για τη μεταφορά του τουρνουά στη χώρα που πλήττεται από τον κορωνοϊό και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τίτε να συνδέεται ακόμη και με σενάρια παραίτησης

Η Βραζιλία συνέχισε με νίκες και θετικές εμφανίσεις την πορεία της στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ, επικρατώντας με 2-0 του Εκουαδόρ και ετοιμάζεται για το τελευταίο χρονικά ματς πριν από το Copa America απέναντι στην Παραγουάη.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα του αγώνα είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει, καθώς μετά το τέλος του ενδέχεται οι διεθνείς να ανακοινώσουν ότι δεν κατεβαίνουν στη διοργάνωση που διεξάγεται στη χώρα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τίτε να υποβάλει την παραίτησή του!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η «La Nacion» σε δημοσίευμά της, καθώς οι ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να εναντιώνονται στην απόφαση της ποδοσφαιρικής τους ομοσπονδίας να αναλάβουν τη διοργάνωση εν μέσω αδιάκοπης κρίσης από τον Covid-19 (2η χώρα σε καταγεγγραμμένους θανάτους στον πλανήτη) και το κλίμα είναι τοξικό ιδίως προς τον πρόεδρο, Ροζέριο Καμπόκλο, ο οποιός μεταξύ άλλων κατηγορείται ότι μίλησε μεθυσμένος στους ποδοσφαιριστές και αντιμετωπίζει καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Πλέον, κανείς δεν ξέρεις πώς θα παραταχθεί η Σελεσάο στην πρεμιέρα του Copa America που είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιουνίου στη Μπραζίλια, κόντρα στη Βενεζουέλα. Αν δηλαδή θα το κάνει με τα μεγάλα αστέρια της ή με άσημους παίκτες β’ διαλογής.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, αν οι παίκτες ανακοινώσουν την απόσυρσή τους από το τουρνουά, το πιθανότερο σενάριο είναι η αποστολή να απαρτιστεί από τοπικούς παίκτες από όλη τη χώρα, ή σε διαφορετική περίπτωση από την Ολυμπιακή Ομάδα (Κ-23).

Στην περίπτωση του Τίτε, ο ίδιος έχει διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες περί παραίτησης, ωστόσο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε κοινό «στρατόπεδο» με τους ποδοσφαιριστές του, όλα θα κριθούν και για το μέλλον του μετά το ματς-κλειδί κόντρα στην Παραγουάη.

Όπως είχε δηλώσει ο Κασεμίρο, ο πρώτος που έκανε γνωστή τη «συμμαχία» των παικτών ενάντια στο Copa America στη Βραζιλία:
«Όλοι ξέρουν ποια είναι η θέση μας. Δεν μπορεί να γίνει πιο ξεκάθαρη. Θέλουμε να μιλήσουμε μεταξύ μας μετά το ματς κόντρα στην Παραγουάη, ώστε όποια απόφαση κι αν πάρουμε να μην παρεκκλίνουμε από τον στόχο μας που είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Υπενθυμίζεται ότι η Βραζιλία ανέλαβε τη διεξαγωγή του Copa America μετά τη διαδοχική απόσυρση Κολομβίας και Αργεντινής λόγω πολιτικών εντάσεων και Covid-19 αντίστοιχα, με την εξέλιξη αυτή να προκαλεί αντιδράσεις λόγω της ακόμη πιο δεινής κατάστασης των Βραζιλιάνων.

Την τελευταία εβδομάδα, μόνο η Ινδία έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους παγκοσμίως από κορωνοϊό (11.787 ο αριθμός της Βραζιλίας), ενώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο αριθμός των ημερησίων θανάτων δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τους 1.500.

Πηγή:www.gazzetta.gr