Ολυμπιακός: Ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές για Ντελ Καστίγιο

Εκτός από την περίπτωση του Αλασάν Ενταό, για τον οποίο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τη Φατίχ Καραγκιουμρούκ, ο Ολυμπιακός συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρεν για τον Ρομέν Ντελ Καστίγιο. Ο 25χρονος Γάλλος εξτρέμ (29/3/1996) μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2022 από την ομάδα της Βρετάνης και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση του γαλλικού κλαμπ για την αγορά του.

Στην παρούσα φάση ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση της απόκτησής του, όχι όμως πως είναι και κοντά στο deal. Οι συζητήσεις συνεχίζονται και υπάρχει αισιοδοξία πως η διαφορά που υπάρχει θα γεφυρωθεί. Ο Ντελ Καστίγιο, διεθνής με την U21 της Γαλλίας, με ύψος 1,72, σαφώς και γνωρίζει για το ερυθρόλευκο ενδιαφέρον και μάλιστα βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική να αγωνιστεί στους πρωταθλητές.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε έκανε 30 συμμετοχές, 25 για το Σαμπιονά, τέσσερις στο Champions League και μία στο Κύπελλο Γαλλίας, χωρίς βέβαια να βάλει γκολ, έχοντας πέντε ασίστ. Οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν καταφέρει στο παρελθόν να φέρουν στην ομάδα ποδοσφαιριστές από τη Γαλλία που αποδείχθηκαν λίρα εκατό. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος αποτέλεσε την καλύτερη μεταγραφή του περσινού καλοκαιριού.

Ο Ντελ Καστίγιο, στα 25 του χρόνια, έχει παίξει 72 φορές στη μεγάλη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και 68 στη Ligue 2. Εκτός από το Champions League, έχει παίξει εννέα φορές στο Europa League και διαθέτει όλο το «πακέτο» για να αποδειχθεί μια καλή μεταγραφή: Διαθέτει εμπειρία από τη Ligue 1, το συμβόλαιό του είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ταιριάζουν στον Ολυμπιακό.

Το γεγονός ότι είναι αριστεροπόδαρος παίζει κι αυτό το ρόλο του, καθώς όλοι οι άλλοι εξτρέμ του Ολυμπιακού έχουν «καλό» πόδι το δεξί. Η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ δουλεύει προς την κατεύθυνση να κλείσει το deal με τη Ρεν, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, αλλά οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται…

Πηγή: www.gazzetta.gr