Η Τουρκία βομβάρδισε προσφυγικό καταυλισμό στο Ιράκ – 3 νεκροί

Οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις βομβάρδισαν καταυλισμό προσφύγων στο Ιράκ, σύμφωνα με το PKK, όπως μεταδίδει το AFP. Επίσης, τρεις πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε προ ημερών το Ιράκ ότι η Τουρκία θα “εκκαθαρίσει” ένα στρατόπεδο προσφύγων, το οποίο, σύμφωνα με τη δήλωσή του, παρέχει ασφαλές καταφύγιο για Κουρδούς μαχητές, απειλώντας να επεκτείνει τη μεγάλη στρατιωτική εκστρατεία βαθύτερα στο ιρακινό έδαφος.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους σε βάσεις του παράνομου Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ κατά το τελευταίο έτος, εστιάζοντας τη δύναμη πυρός τους και τις επιδρομές τους κυρίως σε μια λωρίδα εδάφους έως 30 χλμ. (Περίπου 20 μίλια) εντός του Ιράκ.

Ωστόσο, ο Ερντογάν είπε ότι το Μακμούρ, ένα στρατόπεδο 180 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων, το οποίο φιλοξενεί χιλιάδες Τούρκους πρόσφυγες για περισσότερο από δύο δεκαετίες, ήταν “εκκολαπτήριο” Κούρδων μαχητών και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

“Εάν τα Ηνωμένα Έθνη δεν το καθαρίσουν, θα το κάνουμε ως μέλος του ΟΗΕ”, δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα πιστεύει πως το Μακμούρ αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή όσο το προπύργιο του ΡΚΚ στα βουνά του Καντίλ πιο βόρεια.