Στα μέσα Δεκεμβρίου το 14ο Συνέδριο της ΝΔ

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Στα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

“Έχω πει και το εννοώ ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι λόγος επανάπαυσης…Γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η προετοιμασία ειδικά για μία εκλογική αναμέτρηση πρέπει να είναι συνεχής. Και δε θέλω σε καμία περίπτωση να υπάρχουν στελέχη που αισθάνονται ότι τους θυμόμαστε μόνο κάθε φορά που τους έχουμε ανάγκη και ζητάμε τη στήριξη τους κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας”, σημείωσε ο πρωθυπουργός. “Πρόθεσή μου είναι να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές το αργότερο τον Οκτώβριο αυτού του έτους…Και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε καμία δυσκολία οργανωτικά να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε μετά να τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα μας για τακτικό συνέδριο το Δεκέμβριο. Το 14ο συνέδριο θα γίνει το Δεκέμβριο του 2021. Το συνέδριο αυτό είναι εκλογικό, αλλά είναι και ένα συνέδριο που συμπίπτει με την εμβληματική χρονιά της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και τα 40 χρόνια από την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια…Το συνέδριο με τη μορφή που θα επιλέξουμε και την προσέλευση που εμείς θα καθορίσουμε, λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες εκείνης της εποχής, θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου”, συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναδεικνύοντας τις διαχωριστικές γραμμές της Νέας Δημοκρατίας από την αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο φορέας της προόδου στην Ελλάδα.

“Η όλη μας προσπάθεια αυτούς τους 15 μήνες στο μέτωπο της οικονομίας ήταν να κρατήσουμε ζωντανό τον παραγωγικό ιστό της χώρας, να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους. Και πιστεύω ότι αυτή η πολιτική ήταν πετυχημένη… Καθώς η οικονομία παίρνει ξανά μπροστά να μπορέσουμε να πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε πριν την πανδημία”, τόνισε.