Προκηρύχθηκαν οι νέοι διαγωνισμοί για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Προκηρύχθηκαν, απόγευμα Παρασκευής, οι νέοι διαγωνισμοί και για τα δύο σκέλη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ξεκινώντας έτσι άλλη μια προσπάθεια για την εύρεση επενδυτή που θα αναβιώσει τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Ειδικότερα, η ειδική διαχείριση της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (ΕΝΑΕ) ανακοίνωσε την επαναπροκήρυξη του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, καθώς η προσφορά ύψους 15,1 εκατ. της Pyletech Shipyards του ομίλου North Star συμφερόντων Θ. Πριόβολου, κρίθηκε μη ικανοποιητική.

Ο διαγωνισμός της ειδικής διαχείρισης αφορά ένα ενιαίο οικόπεδο ναυπηγείου εμβαδού 350.745,10 τ.μ. με τις εγκαταστάσεις και τον μηχανολογικό εξοπλισμό στην οποία περιλαμβάνεται και η δεξαμενή Νο4 των Ναυπηγείων. Οι δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό θα πρέπει να υποβληθούν έως την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

O διαγωνισμός της ΕΤΑΔ

Ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ αφορά την πώληση Ακινήτου συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., μετά των συστατικών και λοιπών περιουσιακών στοιχείων του, το οποίο βρίσκεται στη θέση “Σκαραμαγκάς”. Τιμή εκκίνηση του διαγωνισμού ορίστηκαν τα 30,7 εκατ. ευρώ από τα 55 εκατ. ευρώ που ήταν κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων το ακίνητο περιλαμβάνει: τη Δεξαμενή Νο5, την Προβλήτα Νο3 μετά λοιπού χερσαίου χώρου καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, την Προβλήτα Νο4, όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και λοιπό χερσαίο χώρο.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν Φάκελο Δικαιολογητικών Εγγράφων Συμμετοχής, έως τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια θα καθοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί μέσω του e-publicrealestate.gr.

Κώστας Κετσιετζής