ΠΑΤΡΑ: Σφοδρή επίθεση Γεννηματά στην Κυβέρνηση για πανδημία και εργασιακά – «Τυχοδιωκτικό» το σενάριο πρόωρων εκλογών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά από το Regional Growth Conference. Σημείωσε πως το νομοσχέδιο δημιουργεί εργασιακή ζούγκλα, καταργεί το 8ωρο και κάνει κανόνα τη μαύρη εργασία.

Για τις πληγές που αφήνει πίσω της η πανδημία συμπλήρωσε πως χρειάζεται πρόγραμμα 120 δόσεων για χρέη προς το δημόσιο για τις ΜμΕ με συμπληρωματικό κούρεμα 30%, επιδότηση ενοικίου για 4 επιπλέον μήνες, αναστολή των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας και τέλος αναστολή της εφαρμογής του πτωχευτικού κώδικα που ψηφίστηκε στη βουλή.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς όπως τόνισε, άνοιξε δραστηριότητες πιστεύοντας ότι κέρδισε τον κορονοϊό, δεν διοχέτευσε τα χρήματα για την στήριξη των αδυνάτων με σωστό τρόπο, δεν στήριξε το ΕΣΥ αφήνοντάς στο χωρίς κρεβάτια ΜΕΘ και τέλος, άφησε τους νοσηλευτές «με το χειροκρότημα και χωρίς να έχουν ενταχθεί στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο. Σημείωσε πως στόχος της είναι τα big deals με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι η στήριξη των ΜμΕ, αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Τέλος, χαρακτήρισε τυχοδιωκτικό το σενάριο πρόωρων εκλογών εν μέσω πανδημίας, ωστόσο εμφανίστηκε έτοιμη σε περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν το επόμενο διάστημα.

Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.