ΠΑΤΡΑ: Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας για τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας – « Η κυβέρνηση στήριξε κοινωνία και οικονομία»

ΠΑΤΡΑ.REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2021.ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα την οικονομική επανεκκίνηση στην μετα-κορωνοϊου εποχή διεξήχθη στα πλαίσια του 9ου Regional Growth Conference .

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος ανέφερε πως αυτά τα δυο δύσκολα χρόνια της πανδημίας η κυβέρνηση στήριξε την κοινωνία και την οικονομία με μεγάλη γκάμα επιτυχημένων μέτρων . Η κυβέρνηση κράτησε χαμηλά την ύφεση και πλέον προσδοκεί σε μια ισχυρή ανάπτυξη το 2021.

Μεταξύ άλλων ανέλυσε και το πλάνο που έχει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα και τους πέντε βασικούς στόχους που έχει θέσει για το μέλλον.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η Έφη Αχτσιόγλου , Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία από την πλευρά της ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε και τόσο καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε πως μεγάλο μέρος των ελληνικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα και με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Η κα. Αχτσιόγλου εξέφρασε και την ανησυχία της για την επόμενη ημέρα, καθώς μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη ωστόσο πρέπει να δούμε πόσοι και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτή. Εκτίμησε πως τα κυβερνητικά μέτρα θα αφορούν λίγους και όχι αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τέλος, η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ , ανέφερε ότι το κλίμα είναι ασταθές όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά και σε πανευρωπαϊκό.

Στην ίδια συζήτηση συμμετείχαν η Αθηνά Χατζηπέτρου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Νίκος Βέττας Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και ο Φίλιππος Σαχινίδης πρώην Υπουργός Οικονομικών ΚΙΝΑΛ.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Φιλιππίδης.