ΠΑΤΡΑ: Ο γ.γ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος – Στόχος της χώρας είναι να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ σε κεφάλαια

ΠΑΤΡΑ.REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2021.ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Στα πλαίσια του 9ου Regional Growth Conference ο γ.γ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος αναφέρθηκε στις τεράστιες χρηματοδοτικές προοπτικές που δημιουργούνται για την Ελλάδα και τόνισε πως στόχος της χώρας είναι να ξεπεράσει τα 100 δισ.ευρώ σε κεφάλαια . Επεσήμανε πως αναμένεται η Ελλάδα να είναι ανάμεσα στις πρώτες τρεις χώρες που θα εγκριθούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Στην ίδια συζήτηση παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας , Νεκτάριος Φαρμάκης. Ο κ. Φαρμάκης τόνισε πως σίγουρα υπάρχουν πολλά περισσότερα κονδύλια τα οποία μπορεί να απορροφήσει η Ελλάδα σε αυτή τη φάση.

Επιπροσθέτως ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας παραδέχθηκε πως πρέπει να δούμε που πάσχουμε πριν έρθουν τα κεφάλαια , γιατί είναι εμφανές πλέον πως πάσχουμε. Στόχος όλων μας, συμπλήρωσε, είναι να κοιτάμε το μέλλον και θα κριθούμε από τους συμπολίτες μας για τις αποφάσεις που θα πάρουμε. Τόνισε μάλιστα πως , η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αξιοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Φαρμάκης ανέφερε πως η Ελλάδα θα πρέπει να πάψει να γέρνει ανατολικά καθώς όλες οι περιφέρειες της χώρας αξίζουν την ίδια προσοχή και την ίδια μεταχείριση από την κεντρική κυβέρνηση.

Στο ίδιο πάνελ με τους κ. Σκάλο και Φαρμάκη ήταν επίσης ο Δημήτρης Παπαστεργίου πρόεδρος ΚΕΔΕ , ο Απόστολος Τζιτζικώστας πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), ο Frederic Valliern γ.γ. Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών, η Ελένη Μαριάνου γ.γ. Διάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών.