ΠΑΤΡΑ: Ο Δ. Αβραμόπουλος για την ΕΕ – «Ο εθνικισμός και ο λαϊκισμός υπονομεύουν τη Δημοκρατία»

ΠΑΤΡΑ.REGIONAL GROWTH CONFERENCE 2021.ΠΡΩΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI.ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Με αναφορά στην επέτειο από τα 40 χρονια της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ένωση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην Επίτροπος μετανάστευσης εσωτερικών υποθέσεων και ιθαγένειας της Ευρωπαικής Ένωσης κος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ελλάδας την ένταξη της στην Ευρωπαική ένωση ως ισότιμο μέλος που έχει ανάγκη για ειρήνη και αλλυλεγγύη, αλλά  εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως υποστήριξε η Ευρώπη έχει φρενάρει τα τελευταία χρόνια. Αιτία είναι οι απανωτές κρίσεις που έφεραν στην επιφάνεια ενγενείς αδυναμίες όπως ο εθνικισμός και ο λαικισμός που όπως είπε υπονομεύουν τη Δημοκρατία.

Σχετικά με το ζήτημα των προσφύγων υποστήριξε ότι η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά σε αντίθεση με κάποιες  χώρες που από προσωπικά συμφέροντα δεν θέλουν τους πρόσφυγες.

Την ομιλία του έκλεισε με εκτενή αναφορά στα Ελληνοτουρκικά και την αντιμετωπιση των προβλημάτων από την Κυβέρνηση. Η ξεκάθαρη θέση του κ Μητσοτάκη από την αρχή ήταν ν ανοίξουμε τον διάλογο είπε χαρακτηριστικά.Με τον γείτονα συνομιλείς . Αν δεν καταφέρεις να συνομιλήσεις υπάρχουν άλλοι τρόποι τόνισε. Συγκεριμένα ανέφερε ότι η διευθέτηση των διαφορών σε δύο χώρες μπορούν να επιτευχθούν με τρεις τρόπους: Με διάλογο, μέσω διεθνών διαδικασιών ή με πόλεμο. Καμμία παραχώρηση για την Εθνική μας κυριαρχεία δήλωσε και ευχαρίστησε τον συντονιστή της ομιλίας και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Φάνη Παπαθανασίου.