Καραμανλής: Τέλος στην «καρμανιόλα» της Πατρών-Πύργου – Ετοιμο το τρένο σε βάθος 6ετίας

“Είμαστε το τελικό στάδιο επιτέλους, τέλη του 2023 να παραδοθεί το τελευταίο οδικό έργο, η εθνική οδός Πατρών-Πύργου”, ανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στο Regional Growth Conference που πραγματοποιείται από χθες στην Achaia Clauss στην Πάτρα.

Τέρμα στην «καρμανιόλα» της Πατρών-Πύργου

Το έργο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου σύντομα θα είναι πραγματικότητα όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, από το RGC 2021.

«Είμαστε στο τελικό στάδιο για την τελική έγκριση. Το έργο θα είναι στο έτοιμο τέλος του 2023 ή το πρώτο τρίμηνο 2024. Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι μπαίνει η εργολαβία 30 εκατ. ευρώ με παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε να κατασκευαστεί ο δρόμος. Το είχαμε εξαγγείλει πέρυσι και σε μερικούς μήνες, στα επικίνδυνα σημεία που θρηνούμε θύματα θα γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις. Το έργο αυτό σηματοδοτεί ένα από τα τελευταία οδικά έργα που πρέπει να κάνουμε στη χώρα μας» δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών.

«Το τρένο θα φτάσει στο λιμάνι»

Επιπλέον, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα του τρένου. “Στην επόμενη 6ετία θα είναι έτοιμος ο σιδηρόδρομος που θα συνδέει την Πάτρα με την Αθήνα” τόνισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: “Το τρένο θα φτάσει και θα συνδεθεί με το λιμάνι, με υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου της Πάτρας σε μήκος 5,1 χιλιομέτρων”.