(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Συνεδρίαση του ΣΤΟ ενόψει αντιπυρικής περιόδου – Μυλωνάς: «Να την προλάβουμε όσο ακόμα είναι σπίθα»

Ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς άνοιξε την συζήτηση με στίχους: «Ήταν μια σπίθα στην αρχή και μιας βροχής ψιχάλα» ανέφερε και εξήγησε ότι το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι να προλάβουμε τη φωτιά όταν ακόμα είναι μια σπίθα στην αρχή. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου (ΣΤΟ) ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι Κώστας Ταπεινός Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Κατσαρός Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης, εκπρόσωπος της 116 Πτέρυγας Μάχης, Βασίλης Μαρτζάκλης διοικητής της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Πατρών, Ευστράτιος Πετράκης διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών, Στάθης Κοκκίνης πρόεδρος του Φυσιολατρικού Συλλόγου Μόβρης «Η ΑΡΙΑ» και εθελοντές του, η κα Καραμπέρου εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου (ΦΔΥΚΣ), ο Χρήστος Ψύχος εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ο κ. Γυφτάκης Δ/ντης της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, η κα Γιαννιά Υπεύθυνη πυροπροστασίας της Περιφέρειας, ο Ανδρέας Στεμπίλης Αντιπύραρχος Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας και ο αντιπρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Κώστας Παλαιολόγος.

Στη συνεδρίαση πήραν επίσης μέρος οι αντιδήμαρχοι Αγγ. Καραντζάς, Κ. Ορλώφ, Γρ. Μάλλιαρης, Σπ. Σταυρογιαννόπουλος και Β. Γκοτσόπουλος. Παραβρέθηκαν ακόμα οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Κάτω Αχαΐας Τησαρχόντος Ευάγγελος, Πετροχωρίου Ζαμπέτας Ανδρέας, Μαζαρακίου Δημόπουλος Γιάννης, Λουσικών Κουνέλης Δημήτρης, Αλισσού Μπεζεριάνου Ελένη, Σαντομερίου Διαμαντόπουλος Γιώργος, Πορτών Δριμάλας Παναγιώτης, Φράγκα Κατριμπούζας Δημήτρης, Κρίνου Κωνσταντινόπουλος Νίκος, Αγίου Νικολάου Σπάτα Γεωργόπουλος Ανδρέας, Ελαιοχωρίου Παναγόπουλος Κωνσταντίνος, Φώσταινας Αλεξόπουλος Χρήστος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς υπογράμμισε ότι ο ρόλος του Δήμου είναι βοηθητικός διότι δεν έχει τη γνώση και την εμπειρία και απλά ακολουθεί τις οδηγίες της πυροσβεστικής. «Δεν χωράνε πατριωτισμοί και παλικαριές στην φωτιά» ανέφερε. Ο σκοπός της συνάντησης είναι ο συντονισμός και η προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Πρόληψη- οργάνωση- ταχύτητα και ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Τέλος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα καλύψει ο Δήμος τα κενά που υπάρχουν και ότι θα είναι έτοιμος υπό την σκέπη των οδηγιών της πυροσβεστικής με μηχανήματα, εργολάβους, ομάδες πυρασφάλειας από τις Κοινότητες.

Τόσο ο Δήμαρχος αλλά και ο Διοικητής της ΒΙΠΕ έδωσαν μεγάλη βάση και τόνισαν τον κομβικό ρόλο των Προέδρων των Κοινοτήτων. Ο κ. Μαρτζάκλης μάλιστα τόνισε πως είναι υποχρέωση των προέδρων να είναι ανά πάσα στιγμή παρόντες.