«Ανταρσία» από τους αστέρες της εθνικής Βραζιλίας: Σκέψεις για μποϊκοτάζ του Copa America

Μέλη της αποστολής της Βραζιλίας σκέφτονται να μποϊκοτάρουν τη διοργάνωση, εξαιτίας της ανησυχίας τους για την κατάσταση που επικρατεί ελέω κορωνοϊού στην πατρίδα τους

Το σίριαλ με τη διεξαγωγή του φετινού Copa America δεν φαίνεται να έχει τέλος…

Υπενθυμίζουμε πως αρχικά θα το συνδιοργάνωναν Αργεντινή και Κολομβία, όμως η δεύτερη αποσύρθηκε λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα, ενώ λίγο μετά αποσύρθηκαν και οι Αργεντινοί,  καθώς όπως ανακοινώθηκε από τις Αρχές, η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα δεν επέτρεπε τη συνέχιση των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Εν τέλει η CONMEBOL γνωστοποίησε πως βρέθηκε λύση και το Copa America θα διεξαχθεί στην Βραζιλία, με τους πολίτες της χώρας ωστόσο να αντιτίθενται στην απόφαση αυτή της κυβέρνησης, λόγω της κατάστασης που επικρατεί ελέω της πανδημίας.

Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών είναι και… μέλη της εθνικής ομάδα της χώρας! Συγκεκιμένα, το «Radio Gaucha» ανέφερε ότι οι παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές ομάδες καθυστέρησαν να πάνε στην προπόνηση της Πέμπτης, απαιτώντας μια συνάντηση με τους ιθύνοντες της CONMEBOL.

Ο αρχηγός, Κασεμίρο, αρνήθηκε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου για το ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το Εκουαδόρ και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τίτε, εξήγησε πως «οι παίκτες έχουν ξεκάθαρη άποψη για το θέμα, είναι εναντίον του προέδρου της χώρας αναφορικά με τη διεξαγωγή του Copa America εδώ».

Ο Ροτζέριο Καμπόκλο, πρόεδρος της ομοσπονδίας της Βραζιλίας, αναμένεται να έχει συνάντηση με τους παίκτες της ομάδας σήμερα ώστε να συζητήσει μαζί τους το ενδεχόμενο να πάρουν πίσω την απόφασή τους και να κατέβουν κανονικά στο Copa America.

Υπενθυμίζεται πως πάνω από 450.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Βραζιλία, νούμερο που τη φέρνει δεύτερη στην σχετική λίστα, παγκοσμίως.