Μπάντα με καθυστέρηση 2 χρόνων

Μία θετική εξέλιξη από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρών είναι η επαναφορά των εργαζομένων της μπάντας μετά από 7 χρόνια αλησμονιάς.

Απέναντι στην αρνητική αντιμετώπιση που είχε η δημοτική αρχή και ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει διαδικασία για την πρόσληψη, οι εκπρόσωποι μας στον Πολιτιστικό Οργανισμό από το Νοέμβριο του 2019 είχαν προτείνει την επαναφορά των μουσικών με «συμβασιοποίηση με τον τίτλο κτήσης» όπως έχει γίνει με τη δημοτική μπάντα της Φλώρινας. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλούς οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες.

Αφού η δημοτική αρχή άφησε το χρόνο να κυλά και διέσυρε την μπάντα με τις τρικολόρ εμφανίσεις αποδέχτηκε τώρα την πρότασή μας. Έστω και δύο χρόνια μετά δεν είναι αργά.

Θα είμαστε εδώ να ελέγχουμε τις πράξεις της δημοτικής αρχής και πιστεύουμε ότι η συμβασιοποίηση δεν αποτελεί επικοινωνιακό τρικ χρησιμοποιώντας τη διάρκεια της σύμβασης και τη χρηματοδότηση ως πρόσχημα για ΜΗ μελλοντική ανανέωση.

Η δημοτική μας μπάντα θα παιανίσει ξανά δίνοντας στην πόλη τον τόνο και προσφέροντας ακούσματα που έλειψαν.

Αυτές τις δύσκολες εποχές ο δήμος οφείλει να προτάσσει την πολιτιστική δραστηριότητα στηρίζοντας με όλες τις δυνάμεις τον πολιτισμό και τους δημότες που δοκιμάζονται.