Ολυμπιακοί Αγώνες: Σίγουρη για την τέλεση της διοργάνωσης η Χασιμότο

Την βεβαιότητα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά και με ασφάλεια εξέφρασε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο.

Με δηλώσεις της στο βρετανικό BBC τόνισε ότι «το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι πώς θα έχουμε ακόμη πιο ασφαλείς και σίγουρους Αγώνες», ενώ θεωρεί πως είναι δικαιολογημένες οι όποιες επιφυλάξεις εκφράζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και σε μεγάλος μέρος της Ιαπωνίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

« Για εμάς η μεγαλύτερη πρόκληση είναι το πώς θα ελέγξουμε τη ροή ανθρώπων. Αν σημειωθεί ένα ξέσπασμα (σ.σ. της πανδημίας) κατά τη διάρκεια των Αγώνων, που οδηγήσει σε κρίση ή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τους Αγώνες χωρίς καθόλου θεατές», επισήμανε η Χασιμότο, η οποία ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά την παραίτηση του Γιοσίρο Μόρι.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «ποσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία κατά το δυνατόν πλήρη “φούσκα” για την ασφάλεια των ανθρώπων που θα έρθουν από το εξωτερικό, αλλά και των κατοίκων και πολιτών της Ιαπωνίας».