Κέλλας: Παροχή ψηφιακού πιστοποιητικού covid-19 με μία δόση εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει από κορωνοϊό


Ο βουλευτής της ΝΔ είχε νοσήσει από κορωνοϊό  – Όπως ο ίδιος αναφέρει στο protothema.gr λόγω αυξημένων αντισωμάτων οι υπεύθυνοι για το εμβολιαστικό πρόγραμμα του συνέστησαν να κάνει μόνο την πρώτη δόση εμβολίου

Την παροχή του ψηφιακού πιστοποιητικού covid – 19 και σε όσους έχουν λάβει μια δόση εμβολίου αρκεί να έχουν νοσήσει από κορωνοϊό κατά το πρόσφατο παρελθόν πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την θέσπιση του πιστοποιητικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κέλλας είχε νοσήσει με κορωνοϊό τον περασμένο Μάρτιο ενώ όπως ο ίδιος αναφέρει  λόγω αυξημένων αντισωμάτων οι υπεύθυνοι για το εμβολιαστικό πρόγραμμα του συνέστησαν να κάνει μόνο την πρώτη δόση εμβολίου.

Ο βουλευτής της πλειοψηφίας μιλώντας στην Ολομέλεια σημείωσε πως «Όπως προβλέπεται από την ΠΝΠ δικαιούνται το πιστοποιητικό όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο, όσοι έχουν αρνητικό PCR και όσοι έχουν νοσήσει το τελευταίο διάστημα» και πρότεινε: «Πιστεύω ότι πρέπει να το δικαιούνται κι αυτοί που έχουν νοσήσει και έχουν κάνει μία δόση εμβολίου, σύμφωνα και με την εισήγηση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κας Μαρία Θεοδωρίδου.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, με το οποίο η χώρα μας πρωτοπορεί αποκαθιστώντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των πολιτών, θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία. Η Ελλάδα, ακόμη μια φορά, καθίσταται πρότυπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η ζωή μας επιστρέφει συνολικά και οριστικά στην κανονικότητα».