(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ: Προτάσεις 5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «Τρίτσης» – Μπαρής στον ΣΚΑΪ Πάτρας: «Ζωτικής και αναπτυξιακής σπουδαιότητας»

Προτάσεις που αγγίζουν τα 5 εκατ. ευρώ κατέθεσε σε άξονες του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Ερυμάνθου.
H δημοτική Αρχή διεκδικεί την χρηματοδότηση σημαντικών έργων και δράσεων που στόχο έχουν την βελτίωση των υποδομών, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν είναι:
-Εκσυγχρονισμός Δικτύων και Ενίσχυση Υποδομών Ύδρευσης, ύψους 1.030.000 €
-«Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας» 1.706.621 €
– «Ωρίμανση έργων και δράσεων» σε θέματα πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας 620.000 €
-«Βελτίωση – Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στην Κοινότητα Κάλφα 61.795 €
-Ηλεκτροκίνηση Δήμου Ερυμάνθου» 292.681 €
-«Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» 510.570 €
-«Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών» 173.600 €
-«Δημιουργία Μόνιμου Εκθετηρίου Τοπικών Κειμηλίων του Αγώνα του 1821, του τοπικού ήρωα Γιαννιά και αισθητική ανάπλαση πλατείας στον οικισμό Δροσιάς» 380.000 €.
«Αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο εγκαίρως προετοιμάσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις διεκδικώντας από το πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” την χρηματοδότηση σημαντικών έργων και δράσεων, ζωτικής, αλλά και αναπτυξιακής σπουδαιότητας για τον Δήμο μας. Ευχαριστώ όλους όσοι εργάστηκαν στην κατεύθυνση σύνταξης των προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν προς χρηματοδότηση. Η προτεραιοποίηση των αναγκών του Δήμου μας για τις προτάσεις που κατατέθηκαν έγινε σε συνάρτηση με τις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος, όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σκοπός μας είναι να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία χρηματοδότησης είτε από ευρωπαϊκά είτε από εθνικά προγράμματα με δεδομένο τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες του Δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής.

Ο κ. Μπαρής μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4