Οι φατρίες και τα συμβόλαια θανάτου: Ο χάρτης της Ελληνικής μαφίας

Η Ελληνική «Καμόρα» είναι χωρισμένη σε δύο βασικά στρατόπεδα. Ένα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες εκτελείται με στόχους μέλη της ελληνικής μαφίας τα τελευταία 4 χρόνια. Εκτελέσεις μέρα μεσημέρι.

«Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών» με υψηλό δολοφονικό… κασέ για τον απώτερο στόχο: Την «μείωση» των ομόσταυλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου και αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών σε μία μετά-LOCKDOWN εποχή

Η Ελληνική «Καμόρα» σε αριθμούς:

– 499 ονόματα + ο 39χρονος πυγμάχος στο υπόμνημα που παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Βασίλη Πλιώτα.

– Οι “Βόρειοι” και “Νότιοι” της GREEK MAFIA

– Τα στρατόπεδα αυτά είναι χωρισμένα σε 15 φατρίες και 8 υποομάδες

– Αριθμούν 350 “πρωταγωνιστές” και 250 “βοηθητικοί”

Από το 2009 εώς 2021, σε μία 12ετία εκτελέστηκαν:

45 συμβόλαια θανάτου, δεκάδες απόπειρες

Τα τελευταία 4 χρόνια: 2017-2021

22 δολοφονίες και 6 απόπειρες

Τους τελευταίους 5 μήνες:

5 δολοφονίες

14 συμβόλαια θανάτου με καλάσνικοφ την τελευταία 4ετία

Οι εκτελέσεις έχουν γίνει μέρα μεσημέρι, σε μέρες.. γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία.

Οι εγκληματικές οργανώσεις ξεπλένουν το μαύρο χρήματα σε διάφορες δραστηριότητες όπως φούρνους, βενζινάδικα, εταιρείες καφέ, κάβες, κατασκευαστικές εταιρείες, ξενοδοχεία,  και… φωτοβολταϊκά πάρκα.

Γι αυτό κρίνεται αναγκαίος ένας ειδικός εισαγγελέας συντονισμού και ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως το ΣΔΟΕ, η Αρχή για το ξέπλυμα, η Οικονομική Αστυνομία, και άλλες κρατικές υπηρεσίες για να ακολουθήσουν το χρήμα.

Πηγή: skai.gr