Η αρπαγή του ανιψιού Γκιουλέν από ξένη χώρα – Μήνυμα Ερντογάν στον αρχιμαφιόζο;

Μια ακόμη επιχείρηση σε ξένο έδαφος πραγματοποίησε η Άγκυρα καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών (MIT) συνέλαβαν και μετέφεραν πίσω στην Τουρκία, τον Σελαχαντίν Γκιουλέν, ανιψιό του Φετουλάχ  Γκιουλέν ορκισμένο εχθρό του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν ότι είναι σημαίνων στέλεχος των Γκιουλενιστών, τους οποίους η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Οι τουρκικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του Σελαχαντίν Γκιουλέν με χειροπέδες να στέκεται ανάμεσα σε δύο τουρκικές σημαίες.

Παραμένει άγνωστο πότε αλλά και σε ποια χώρα έγινε η τουρκική επιχείρηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε στην Κένυα στις αρχές Μαΐου, αλλά τώρα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης εξήγησε ότι αρκετοί θεωρούν ότι η δημοσιοποίηση αυτής της νέας επιχείρησης της Άγκυρας στο εξωτερικό αποτελεί μήνυμα προς τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ του οποίου οι καταγγελίες έχουν δημιουργήσει θύελλα στην Τουρκία.

Στο όγδοο κατά σειρά βίντεο που «ανέβασε» στο YouTube από το Ντουμπάι όπου ζει, ισχυρίζεται ότι η Τουρκική Προεδρία έχει άμεσες σχέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσα στη Συρία, η οποία είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Καταγγέλλει ότι έγιναν μεταφορές όπλων με δικά του φορτηγά και απειλεί ανοιχτά τον Ερντογάν πως σε νέο βίντεό του θα αποκαλύψει ακόμα περισσότερα στοιχεία.

«Θα τα πούμε όλα.  Θα τα εξηγήσουμε όλα. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με τον αδελφό Ταγίπ. Με αποκάλεσε πράκτορα. Θα το δούμε αυτό αδελφέ. θα το δούμε αν είμαι πράκτορας», αναφέρει χαρακτηριστικά.