Ο ΠΑΟΚ κέρδισε προκριματικό γύρο στο Europa Conference League!

Το πρωί της Κυριακής η UEFA κατέληξε για τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στο Europa Conference League και ο ΠΑΟΚ ως Κυπελλούχος Ελλάδας ανεβαίνει από τον 2ο προκριματικό στον 3ο προκριματικό γύρο

Υπήρχε εκκρεμότητα. Μετά την κατάκτηση του Europa League από την Βιγιαρεάλ έπρεπε να αλλάξουν αρκετές θέσεις σε Europa League και Europa Conference League. Η UEFA ήταν σε δίλημμα για το πως θα έκανε το re-balancing και τελικά αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στις ομάδες που είχαν κατακτήσει το Κύπελλο στις χώρες τους!

Κι έτσι ο ΠΑΟΚ βγαίνει κερδισμένος μιας και αντί να αρχίσει από τον 2ο προκριματικό του Europa Conference League θ’ αρχίσει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον 3ο προκριματικό.

Η UEFA πήρε την συγκεκριμένη απόφαση το πρωί της Κυριακής μιας και η εκτελεστική επιτροπή για τις διοργανώσεις είχε συνεδριάσει την Παρασκευή και περίμενε το πράσινο φως σήμερα για τις οριστικές αποφάσεις.

Ποιες ήταν αυτές; Η Κυπελλούχος Ελβετίας, Λουκέρνη και ο Κυπελλουχος Ελλάδας, ΠΑΟΚ ανεβαίνουν στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Η Κυπελλούχος Σλοβενίας, Ολίμπια Λουμπλιάνας, η Κυπέλλουχος Ουγγαρίας, Ούιπεστ, του Λουξεμβούργου και της Λιθουανίας (Πανεβέζις) από το πρώτο προκριματικό του Conference θ’ ανέβουν στο δεύτερο.

Πηγή:www.gazzetta.gr