Δείτε live τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου πραγματοποιείται στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). Η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου γίνεται στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά και μεταξύ άλλων το παρών δίνει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πρόκειται να ανακοινώσει τις αλλαγές που θα γίνουν στο ΒΟΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον πρωθυπουργό, στα Χανιά βρίσκεται από χθες και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο ΒΟΑΚ είναι το πιο σύγχρονο έργο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη». «Τον ΒΟΑΚ τον προχωράμε και για τους συντοπίτες μας που θρήνισαν θύματα. Όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση μαζί με τον κ. Αυγενάκη είχαμε παρουσιάσει ένα σχέδιο για μείωση ατυχημάτων σε όλη τη χώρα αλλά και την Κρήτη. Το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας δεν είναι ζήτημα μόνο οδικών υποδομών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρουμε ότι ο ΒΟΑΚ δεν έγινε μέχρι σήμερα γιατί υπήρχαν τοπικές αντιδράσεις. Η χάραξη του έργου πρέπει να είναι ενιαία», επεσήμανε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης. «Το έργο αυτό θα γίνει πραγματικότητα, όπως επίσης θα γίνουν πραγματικότητα και τα άλλα μεγάλα έργα στην Κρήτη, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Δεν μπορούμε να περάσουμε άλλα 18 χρόνια χωρίς να αξιοποιήσουμε μία μεγάλη έκταση στο Ηράκλειο. Θα δουλέψουμε μαζί για να κάνουμε πραγματικότητα το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα για την Κρήτη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε live την εκδήλωση: