Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα – Εκκενώθηκε προληπτικά οικισμός

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική την Πέμπτη το πρωί, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο έκαψε δασική έκταση στην περιοχή Ρουμουντί, κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες.

 

Μάλιστα, η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προχώρησαν νωρίτερα σε προληπτική εκκένωση των κατοίκων που μένουν γύρω από το σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά.

192066579_223686985921007_3942445387182106533_n
Η περιοχή που έχει ξεσπάσει η φωτιά

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 36 πυροσβέστες και 17 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

«Η φωτιά ξεκίνησε από μια πευκόφυτη περιοχή κοντά σε σπίτια. Είναι ανάμεσα σε Κερατέα και Λαύριο 50μέτρα από την λεωφόρο», είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος Λαυρεωτικής  Δημήτρης Λουκάς.

«Αρχικά φάνηκαν δύσκολα τα πράγματα γιατί έχουμε ένα ελαφρύ αεράκι το σημείο είναι στενό, δεν υπάρχουν δρόμοι και τα σπίτια λίγα. Έχουν έρθει αρκετά οχήματα της Πυροσβεστικής, συνδράμουμε και εμείς με τις υδροφόρες και εδώ και λίγη ώρα έχουν έρθει και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και κάνουν ρίψεις. Πιστεύω πως θα πάει καλά η όλη εξέλιξη. Δόθηκε προληπτική εκκένωση του οικισμού Ρουμουντί. Στείλαμε ένα λεωφορείο να παραλάβει τους κατοίκους αλλά μόνο δυο γυναίκες απομακρύναμε. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε εκκένωση σε όλο τον οικισμό», επισημαίνει ο κ. Λουκάς.