(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε «άκυρο» προϋπολογισμό – Γ. Ντίνος στον ΣΚΑΪ Πάτρας: «Προμελετημένη η κίνηση»

Σε υπερψήφιση της ήδη ακυρωμένης – από την «Αποκεντρωμένη Διοίκηση» – πρότασης προϋπολογισμού κατέληξε περιέργως (!) η τρίτη χθεσινοβραδινή κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας, αφού τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν μετακινήθηκαν ούτε κατ’ ελάχιστον από τις αρχικές τους θέσεις για την κατανομή των κονδυλίων μέσα στο 2021.

Η προειδοποίηση του προέδρου του ΔΣ Γ. Ντίνου πως «δεν νοείται πλέον άγνοια των συμβούλων και είναι νομική τους υποχρέωση να ψηφίσουν νόμιμο προϋπολογισμό», όπως και η έκκληση «να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου» δεν εισακούστηκε, κάτι που φάνηκε από την κατάθεση δύο εναλλακτικών προτάσεων εκ μέρους των παρατάξεων Ψυχράμη και Παπακωσταντινόπουλου με αναντικατάστατα τα στοιχεία ακύρωσης.

Αργά το βράδυ, η πρόταση της δημοτικής αρχής δεν πέρασε, αντιθέτως με τις ψήφους της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε η εναλλακτική του κ. Παπακωνσταντινόπουλου, η οποία παρά ταύτα την περασμένη Παρασκευή είχε ακυρωθεί από τον συντονιστή της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης», κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί τις προσεχείς ημέρες, με αποτέλεσμα ο Δήμος μετά την 31 Μαΐου να μένει – ως ο μόνος πανελλαδικά – χωρίς προϋπολογισμό!

 

Ο πρόεδρος του ΔΣ Γ. Ντίνος μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4