ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Μιλόγεβιτς – Οι πρώτες δηλώσεις του μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας

Ο 51χρονος Σέρβος τεχνικός είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς το πρωί της Πέμπτης (27/05) βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, παρουσία του εκπροσώπου του και παλιού μπασκετμπολίστα, Μιρσάντ Τουρκσάν, του εκτελεστικού διευθυντή της Ένωσης Γιάννη Παπαδημητρίου και του τεχνικού διευθυντή Παναγιώτη Κονέ.

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα του ΑΕΚ TV.

AEK F.C. - Μιλόγεβιτς: «Ο κόσμος να απολαμβάνει την ομάδα»

Αναλυτικά όσα είπε:

– Οι πρώτες σκέψεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου σας με την ΑΕΚ;

«Σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα, είναι μια ομάδα που την ξέρω από όταν πρωτοήρθα, το 1993, σαν μεγάλο κλαμπ. Πολλές φορές την έχω αντιμετωπίσει σαν αντίπαλος, ως ποδοσφαιριστής και μετά ως προπονητής. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

– Πώς αισθάνεστε που θα είστε ο προπονητής που θα οδηγήσει την ομάδα στο νέο γήπεδο;

«Έχω παρακολουθήσει πολλά για την ΑΕΚ και ξέρω ότι μεγάλο όνειρο και των φιλάθλων και του προέδρου είναι το καινούργιο γήπεδο, που είναι φανταστικό. Δεν είχα την ευκαιρία να το δω (σ.σ. από κοντά), αλλά σίγουρα σε κάποιες μέρες θα πάω και να το πατήσω. Αυτό το γήπεδο θα κάνει υπερήφανους όλους τους φίλους της ΑΕΚ.

Από εκεί και πέρα, εμείς πρώτα πρέπει να κάνουμε ομάδα. Εγώ είμαι προπονητής. Εγώ ήρθα να δουλέψω και όλα γίνονται με τη σκληρή δουλειά. Και πιστεύω ο φίλαθλος κόσμος να απολαμβάνει αυτή την ομάδα. Εμείς είμαστε εδώ για να την οδηγήσουμε εκεί που αξίζει στην ιστορία της: σε μεγάλα παιχνίδια και τίτλους».

– Σας φοβίζει η κακή παρουσία της ομάδας στη σεζόν που τελείωσε και η αποτυχημένη χρονιά;

«Δεν είμαι άνθρωπος που μιλάει για το παρελθόν. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δύσκολη. Την ξεχνάμε. Δεν πρέπει να κρατήσουμε την αρνητική ενέργεια. Πρέπει να είμαστε θετικοί. Τώρα είναι ένα καινούργιο πρωτάθλημα. Πρέπει να πιστεύουμε. Και ο κόσμος να πιστεύει. Σίγουρα με τη θέληση, και με τη διοίκηση και με τον πρόεδρο που έχω μιλήσει…

Κακά τα ψέματα, ήταν η δεύτερη, τρίτη φορά που μιλήσαμε και ο πρόεδρος ήθελε να με φέρει στην ομάδα. Κάποτε δεν μπορούσαμε με τις συνθήκες που υπήρχαν, είχα άλλη ομάδα. Αυτό που θέλω να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε, θα τα δώσουμε όλα, όλοι ενωμένοι, οι φίλαθλοι, η διοίκηση, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ και όλοι…

Ο δρόμος των επιτυχιών είναι μοναδικός. Μέσα από όλα αυτά μπορούν να βγουν καλά πράγματα. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν πρέπει να τα σκεφτόμαστε. Πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά και πρέπει να είμαστε θετικοί».