AΧΑΪΑ: Συνάντηση Κατσανιώτη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο – Για το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης

Πρόταση για την Ανάπτυξη Κέντρου Έρευνας Τεχνολογιών Άμυνας και Ασφάλειας στην Πάτρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Κατσανιώτης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης μπορεί να στηριχθεί έμπρακτα από το οικοσύστημα Τεχνολογίας και Καινοτομίας το οποίο διατηρεί την Πάτρα στον παγκόσμιο χάρτη εφαρμογών μικροηλεκτρονικής», ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης μετά το πέρας της συνάντησης, σημειώνοντας επίσης ότι,το Κ.Ε.Τχ θα μπορούσε να είναι η έδρα αυτής της νέας προσπάθειας.

«Θεωρώ ότι η ανάπτυξη του Κέντρου στην Αχαΐα θα αποτελέσει τον καταλύτη για την διασύνδεση των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με την κοινότητα τεχνολογικής καινοτομίας της χώρας μας.

Ειδικά στην παρούσα φάση, κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρα μας αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις για την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, η ενίσχυση τους είναι μονόδρομος. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος αλλά και την  δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της Εθνικής Άμυνας.

Αυτό το οικοσύστημα καινοτομίας που υπάρχει στην Πάτρα για περισσότερα από 25 χρόνια μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για το στρατηγικό πλεονέκτημα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων,  σημείωσε ο κ. Κατσανιώτης.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπογραφή της παραχώρησης μέρους της έκτασης του στρατοπέδου για την ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου της Πάτρας.