ΠΑΤΡΑ: Στο περιφερειακό συμβούλιο σήμερα οι καρατομήσεις και μετακινήσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου – Ν. Φαρμάκης: Διαφωνία για τον επίμαχο σχεδιασμό

Στο περιφερειακό συμβούλιο μεταφέρεται σήμερα (14:00) η συζήτηση για τις μετακινήσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών από την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία στην έδρα του ιδρύματος.
Η περιφερειακή αρχή θα επαναλάβει την πάγια θέση της περί εξακτινωμένου Πανεπιστημίου και την αντίθεσή της στις μεταφορές τμημάτων, ενώ θα δώσει απάντηση στην αντιπολίτευση καθώς εκτιμά ότι επιχειρεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη.

Στην εισήγησή της η περιφερειακή αρχή θα περιγράφει τι έκανε το προηγούμενο διάστημα, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε και πως αντιμετώπισε το θέμα. Στα πιο χαρακτηριστικά ήταν ο διάλογος που ξεκίνησε με την προηγούμενη πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών, η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον προηγούμενο Νοέμβριο και αυτή του περασμένου Φεβρουαρίου που συνοδεύτηκε από απόφαση με ευρεία πλειοψηφία (το περιεχόμενό της είχε υπερψηφιστεί από τις παρατάξεις Κατσιφάρα και Σπηλιόπουλου).

Στις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη πιστώνεται και η ενημέρωση που έκανε για το θέμα των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο εξέφρασε την διαφωνία του για τον επίμαχο σχεδιασμό. Η περιφερειακή αρχή έχει διαπιστώσει την απέλπιδα προσπάθεια της αντιπολίτευσης (μείζονος, αλλά εσχάτως και της ελάσσονος) να την βάλουν στο κάδρο των ευθυνών.

 

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 

Δυστυχώς η περιφέρεια έμεινε στη πρόχειρη και βιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του Πανεπιστημίου Πατρών