Μάριο Ντράγκι: Θα ξαναπροτείνω τον μηχανισμό αναδιανομής μεταναστών στην Ευρώπη


Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, με έμφαση στον ρόλο της Ευρώπης. “Στις διάφορες ευρωπαϊκές συζητήσεις, ο μηχανισμός αναδιανομής, τελευταία μπήκε σε χειμερία νάρκη. Θα τον ξαναπροτείνω, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Δευτέρας. Πρέπει να τον ξαναβάλουμε στο επίκεντρο των συζητήσεών μας”, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μάριο Ντράγκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των αποφάσεων που αφορούν τη βαθμιαία χαλάρωση των μέτρων προστασίας, η οποία “είναι συνέπεια των θετικών αποτελεσμάτων της εκστρατείας εμβολιασμού που εφαρμόσθηκε στην Ιταλία”.

Αναφερόμενος, δε, στα νέα οικονομικά μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων ευρώ, εξήγησε ότι “δεν αφήνουν κανέναν πισω” διότι “βοηθούν, στηρίζουν και στρέφουν το βλέμμα προς το μέλλον της χώρας”.

Σχετικά, τέλος, με τον τουριστικό τομέα, ο Ιταλός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “η χώρα του είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο” και ότι εκτός από τις οικονομικές βοήθειες που εγκρίθηκαν, “η καλύτερη στήριξη, για τον τουρισμό, είναι η επαναλειτουργία όλων των υποδομών και υπηρεσιών του, με δίκαιο και σταθερό τρόπο”.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ