Γλυκά Νερά: Δεν προέκυψε κάτι για τον Γεωργιανό – Συνεχίζεται η έρευνα προς πάσα κατεύθυνση

Δεν πρόεκυψε κάτι από την προανακριτική διαδικασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για τον 43χρονο Γεωργιανό ως προς το έγκλημα των Γλυκών Νερών, παρά μόνο για την ληστεία στο Πικέρμι για την οποία και κατηγορείται.

Ωστόσο, ενδιαφέρον για τις Αρχές μπορεί να συνεχίσει να έχει η έρευνα για τον …κύκλο του. Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση περιπτώσεων από το πρόσφατο και απώτερο παρελθόν που η μεθοδολογία τους ομοιάζει με αυτό που έγινε στα Γλυκά Νερά, όπως και η ανάλυση περιπτώσεων προφυλακισμένων ή αδειούχων φυλακισμένων που είχαν επίσης βίαιες ληστείες, στο «παλμαρέ» τους.

Ανάμεσα στα άτομα που έχουν άμεση σχέση με την υπόθεση και έχουν κληθεί να καταθέσουν, εξετάζονται συχνά και άτομα του υποκόσμου από τα οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να αντλήσει πληροφορίες η Ασφάλεια, από αυτά που μπορεί να έχουν διακινηθεί εντός και εκτός φυλακών.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν πυρετωδώς το ειδεχθές έγκλημα, προφανώς δεν θέλουν να μοιραστούν με τα ΜΜΕ τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων ή τα αποτελέσματα από την ανάλυση των βιντεοληπτικών υλικών λόγω της κρισιμότητας που δύναται να έχουν τα αποτελέσματα αυτά με την πορεία εξιχνίασης της υπόθεσης, ωστόσο εκτιμάται ότι υπάρχει πρόοδος στην ανάλυση τους και σε μια ενδεχόμενη αξιοποίηση τους στο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της παραφιλολογίας που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα από αρκετούς εκπροσώπους του Τύπου για την ύπαρξη υπόπτων, η Αστυνομία το έχει διαψεύσει αυτό με πρόσφατη και επίσημη ανακοίνωση. Υπάρχουν κατευθύνσεις που ακολουθούν οι Αρχές σε μία προσπάθεια να εξιχνιάσουν την υπόθεση και όχι συγκεκριμένα άτομα ακόμη.

Απόλυτα σημαντικό να ειπωθεί είναι και η θέση των αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση, ως προς τον σύζυγο της 20χρονης τον οποίο αντιμετωπίζουν ως θύμα και όχι ως ύποπτο όπως ανεύθυνα κάποιοι έχουν επιχειρήσει να στοχοποιήσουν. Σε καμία περίπτωση αυτή η …«τάση» δεν υπάρχει στον Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που οι αξιωματικοί του είναι οι μόνοι που έχουν την πλήρη εικόνα των στοιχείων αυτής της υπόθεσης και δεν τους οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.