Νέο δόγμα Ερντογάν: Υπερασπιστής «αδελφών» από τη Λιβύη μέχρι το… Τουρκεστάν

Μόνο τους Παλαιστινίους; Τα δικαιώματα όλων των μουσουλμανικών πληθυσμών από τη Λιβύη μέχρι το… Τουρκμενιστάν διαμηνύει ότι θέλει να υπερασπιστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία υποστηρίζει τα ‘’αδέλφια’’ της στην Ιερουσαλήμ, αλλιώς θα έρθει η σειρά σε άλλες ιερές πόλεις κι αν δεν μιλήσουμε για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, στη Συρία, στο Ιράκ στη Λιβύη στο Καραμπάχ και στο Τουρκεστάν τότε θα έρθουν οι ίδιοι τύραννοι στη δική μας πόρτα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν… ο υπερασπιστής, σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, ενοχλημένος για τις επικρίσεις του Λευκού Οίκου.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις πρόσφατες αντισημιτικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν σχετικά με τον εβραϊκό λαό», ανέφερε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Σημειώνεται ότι ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επέκρινε τις ΗΠΑ. «Η αμερικανική ανακοίνωση όσον αφορά τα σχόλια του προέδρου μας Ερντογάν για την ισραηλινή βία απέναντι σε παλαιστίνιους αμάχους είναι απολύτως απαράδεκτη», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.
«Εκείνοι που δεν έχουν το θάρρος να επικρίνουν το Ισραήλ είναι οι πραγματικοί υποκινητές βίας» πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr