Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, αλλά συνεχίζουμε να προσέχουμε

Μετά από μια μακρά και πολύ δύσκολη περίοδο, κατά την οποία δοκιμαστήκαμε σκληρά, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα κατά της πανδημίας, επιτέλους, εισερχόμαστε σταδιακά στην πολυπόθητη κανονικότητα.

Μπορούμε πλέον να μετακινούμαστε και να ταξιδεύουμε ελεύθερα, ο τουρισμός άνοιξε, τα χαμόγελα επέστρεψαν. Επομένως, όλα δείχνουν ότι θα περάσουμε ένα… φυσιολογικό καλοκαίρι.

Ωστόσο, θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι ξεμπερδέψαμε και με τον κορωνοϊό, ο οποίος μάς έχει δείξει πως έχει την ικανότητα να επανέρχεται δριμύτερος, με διαφορετικά πρόσωπα. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να τηρούμε τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας, προστατεύοντας παράλληλα και τα οικεία μας πρόσωπα, κατ’ επέκταση και τους συμπολίτες μας. Συν Αθηνά και χείρα κίνει.

Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι, ως πολίτες, αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος  του κράτους, το οποίο συνηθίζουμε να επικαλούμαστε, γενικά και αόριστα, συνήθως με καταγγελτική διάθεση. Κοντολογίς, κράτος είμαστε κι εμείς.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τα μέτρα αυτοπροστασίας, παράλληλα θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να επιδεικνύουμε την εμπιστοσύνη μας στην επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία», ένα πρωτοποριακό εγχείρημα για τα ελληνικά δεδομένα, που συντελείται με υποδειγματική μεθοδικότητα, σειρά και τάξη.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, να εμβολιαζόμαστε, μέχρι να χτίσουμε το απαραίτητο τείχος ανοσίας έναντι του κορωνοϊού, ώστε να πάρουμε πίσω, οριστικά και αμετάκλητα, τις ζωές μας.

Άλλος δρόμος για να φτάσουμε στον επιθυμητό προορισμό, δεν υπάρχει.