ΠΑΤΡΑ: Ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 από το MEΤ 


Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021 και ώρα  19.00, στο πλαίσιο του Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2021 «Το μέλλον των Μουσείων: αναστοχασμός και επανεκκίνηση», το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, διοργανώνει  διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας: με το βλέμμα στο μέλλον!», στην πλατφόρμα zoom, στη διεύθυνση: https://upatras-gr.zoom.us/j/98760303627. Θα μεταδοθεί επίσης μέσα από το facebook και το Youtube.
Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμούς και θα μιλήσουν οι: Τέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM και Επίτιμη Διευθύντρια ΥΠΠΟΑ, με θέμα: «Το μέλλον των Μουσείων: αναστοχασμός και επανεκκίνηση», ο Γιάννης Γαροφαλάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με θέμα «ΙΤ Μουσείο ή Μουσείο με ΙΤ; Οι Προκλήσεις και οι Δυνατότητες».
Τέλος, θα παρουσιαστεί  ο ιστότοπος του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας από τον Χρήστο Γεωργοβασιλόπουλο, φοιτητή του Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας (πρώην Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Ν. Τεχνολογιών) Πανεπιστήμιο Πατρών και την Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Αρχιτέκτονα Μηχανικό-Εθνολόγο (DEA), Υπεύθυνη του ΜΕΤ ΠΠ και θα ακολουθήσει παραγωγική συζήτηση. Η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/Museum-of-Science-and-Technology-109823479058588.