Κότσιρας: Στηρίζει «Στην υγειά μας ρε παιδιά» – Σπύρο Παπαδόπουλο

Τη στήριξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά», που ρίχνει αυλαία μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, στον παρουσιαστή της Σπύρο Παπαδόπουλο και σε όλη την δημιουργική ομάδα της, επέλεξε να εκφράσει δημοσίως ο Γιάννης Κότσιρας μέσα από τα social media. Αφορμή γι’ αυτή την προσωπική κατάθεση στάθηκαν, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, κάποια εξαιρετικά πικρόχολα σχόλια που γράφτηκαν και ακούστηκαν για την μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, τα οποία τον ενόχλησαν.

Ο γνωστός τραγουδιστής θέλησε μέσα από ένα αναλυτικό και περιεκτικό κείμενό του να υπογραμμίσει, κυρίως, την «τεράστια συνεισφορά της εκπομπής στο ελληνικό τραγούδι» θυμίζοντας τα εξαιρετικά αφιερώματα και τις ενδιαφέρουσες μουσικές συμπράξεις που φιλοξένησε όλα αυτά τα χρόνια αφήνοντας ως παρακαταθήκη, όπως με έμφαση σημειώνει «ένα τηλεοπτικό αρχείο, μουσικών ντοκουμέντων που ο ιστορικός του μέλλοντος πιθανότατα θα ανατρέχει σε αυτό, όπως σήμερα προστρέχουμε στο σπουδαίο αρχείο της ΕΡΤ».

Παράλληλα, στάθηκε ιδιαίτερα στην κοινωνική προσφορά του «Στην υγειά μας ρε παιδιά», ενός σταθερού εβδομαδιαίου μουσικού ραντεβού που πρόσφερε συντροφιά, ψυχαγωγία και χαρά σε πάρα πολύ κόσμο που το είχε ανάγκη: «Κράτησε παρέα σε εκατομμύρια τηλεθεατές, που πολλές φορές δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί
, σε κάποια μουσική σκηνή ή ακόμη και σε κάποια συναυλία» υπογραμμίζει με νόημα.

Απαντώντας δε σε όσους έκαναν λόγο για χαμηλή μουσική ποιότητα κάποιων επεισοδίων, επιλογές προσκεκλημένων καλλιτεχνών με αυστηρά εμπορικά κριτήρια και διαρκή ανακύκλωση των ίδιων προσώπων αναφέρει με ειλικρίνεια: «Ανοίχτηκε κάποιες φορές και σε κάποιους που σίγουρα δεν ανήκουν στην παρέα των σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών αλλά στην παρέα εκείνων που εργάζονται στην μαζική και ίσως βιομηχανοποιημένη διασκέδαση. Όμως όλα έχουν το κοινό τους. Όλα έχουν το ρόλο τους και την χρησιμότητά τους στην κοινωνία. Άλλωστε δεν θα υπήρχαν εάν δεν υπήρχε το αντίστοιχο κοινό να τα παρακολουθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα φτήνια αλλά πλουραλισμό». Για να εξομολογηθεί λίγο παρακάτω: «Και επειδή πάντα υπήρξα απόλυτα ειλικρινής ακόμη και σε βαθμό παρεξήγησης, είχα κι εγώ αντιρρήσεις και διαφωνίες αρκετές φορές με την εκπομπή. Ίσως γι αυτό προσωπικά, να συμμετείχα πολύ λιγότερες φορές, σε σχέση με άλλους συναδέλφους μου αλλά αυτό έχει να κάνει με την δική μου ιδιοσυγκρασία και σε καμία περίπτωση δεν επιχαίρω την διακοπή της».

Αναφερόμενος προσωπικά στον Σπύρος Παπαδόπουλο, ο Γιάννης Κότσιρας κάνει λόγο για έναν «λάτρη της ελληνικής μουσικής και του λαϊκού τραγουδιού, που υπήρξε πάντα ευγενής, μελετημένος, προσεκτικός, εξαίρετος οικοδεσπότης και παρουσιαστής» ενώ με ιδιαίτερα θετικά λόγια αναφέρεται σε ολόκληρη την ομάδα της εκπομπής.

Καταλήγει μάλιστα διατυπώνοντας την άποψη πως «στο “Στην υγειά μας” χρωστάμε όλοι πολλά».