(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο Πανηπειρωτικός με το σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού

Aγαπημένοι/ες φίλοι/ες της Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Αγαπημένοι/ες φίλοι/ες της Πεντατονίας

 

Εφέτος, η μη πραγματοποίηση, λόγω πανδημίας, κάποιας συντονισμένης επετειακής εκδήλωσης, που ο Σύλλογός μας είχε θεσμοθετήσει τα τελευταία 10 χρόνια, δεν παύει το σκοπό τού Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο οποίος παραμένει ο ίδιος: η θεσμοθέτηση της Παγκόσμιας Ημέρας Πολυφωνικού Τραγουδιού ως κοινός τόπος δικτύωσης, αλληλοστήριξης, συνύπαρξης, επικοινωνίας και δικαιώματος συνδημιουργίας μιας άτυπης αλλά ζώσας Παγκόσμιας Κοινότητας Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Ο συλλογικός χαρακτήρας του Πολυφωνικού Τραγουδιού, βασισμένος σε συγκεκριμένες ιστορικά κοινωνικές δομές και συλλογικές νοοτροπίες, αναγορεύεται σε κυρίαρχο στοιχείο προβολής και επιβίωσης του είδους στην εποχή μας. Δημιουργός και συνεχιστής του είναι ο λαός. Η συλλογικότητα, η συγκινησιακή δυναμική και η ιδιαίτερη δομή του, είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που αποτελούν βασικά κίνητρα ενδιαφέροντος για πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι στρέφονται στο Ηπειρώτικο Πολυφωνικό Τραγούδι αναζητώντας αυθεντικά ακούσματα ψυχής και συλλογική καλλιτεχνική έκφραση, δίνοντας με τον τρόπο αυτό νέα πνοή στο είδος.

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών με το σχήμα Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού σας καλούν να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθεια, ακόμα μαζικότερα αμέσως μόλις οι περιστάσεις μάς επιτρέψουν να ξανασμίξουμε.

 

https://www.facebook.com/panepirotikospatras/videos/606505712847093/

 

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών

Ο Πρόεδρος: Χάιδας Αλέξανδρος