“Συναγερμός” στη Βρετανία για την ινδική μετάλλαξη: Επισπεύδει τη δεύτερη δόση των εμβολίων ο Τζόνσον

Συνεγερμός έχει σημάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού, όπως παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η διασπορά της μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια για πλήρη άρση όλων των μέτρων lockdown τον Ιούνιο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι επισπεύδει τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 8 από τις 12 εβδομάδες, προκειμένου να προστατευθεί ο πληθυσμός της χώρας.

Η Βρετανία, πέραν του εμβολίου της AstraZeneca, που έτσι κι αλλιώς χορηγείται με διαφορά 8 έως 12 εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεών του, πράττει το ίδιο και για το εμβόλιο της Pfizer, μολονότι η εταιρεία συστήνει διαφορά μόλις 21 ημερών.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι προς το παρόν τα μέτρα χαλάρωσης των περιορισμών θα συνεχιστούν με βάση το σημερινό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

“Προχωρούμε στο βήμα 3 στην Αγγλία από τη Δευτέρα, ωστόσο αυτή η νέα μετάλλαξη θα μπορούσε να διαταράξει σοβαρά την πρόοδό μας και θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολο να προχωρήσουμε στο βήμα 4 της χαλάρωσης τον Ιούνιο”, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.