Κορωνοϊός – Ρωσία: Έξαρση κρουσμάτων στη χώρα – Ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από τις 20 Μαρτίου

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 9.462 νέα κρούσματα, που σημαίνει αύξηση 12,9% σε σχέση με την προηγούμενη μέρα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη Ρωσία και στη Μόσχα είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες, με βάση τα δεδομένα του αρμόδιου κρατικού φορέα αντιμετώπισης της πανδημίας. Στη ρωσική πρωτεύουσα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από τις 17 Ιανουαρίου και στη χώρα συνολικά από τις 20 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του πρακτορείου TASS στη Ρωσία το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 9.462 νέα κρούσματα, που σημαίνει αύξηση 12,9% σε σχέση με την προηγούμενη μέρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων υπερέβη τις 9 χιλιάδες για πρώτη φορά από την 1η Μάιου.

Ο δείκτης μεταδοτικότητας παραμένει τις τελευταίες πέντε μέρες πάνω από το 1, στοιχείο που επιβεβαιώνει την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου. Τελευταία φορά που ο δείκτης μεταδοτικότητας είχε υπερβεί την μια μονάδα ήταν στα μέσα Ιανουαρίου.

Ο δείκτης νοσηρότητας στις αρχές της εβδομάδας ήταν περίπου 5,6 περιστατικά μόλυνσης ανά 100.000 κατοίκους, ενώ σήμερα έφθασε τα 5,8 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.

Για δεύτερη κατά σειρά ημέρα στη Ρωσία καταγράφονται σχεδόν 400 θάνατοι, 392 χθες και 393 σήμερα (ο μέγιστος αριθμός από τις 30 Απριλίου).

Στη Μόσχα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 3.818 νέα κρούσματα. Είναι ο μέγιστος αριθμός τους τελευταίους τέσσερις μήνες και 37% αυξημένος σε σχέση με την χθεσινή μέρα (Πέμπτη), όταν είχαν καταγραφεί 2.787 κρούσματα.