Κέρδη για τα futures της Wall, απογοήτευσαν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, με τους δείκτες πάντως να οδεύουν για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 121 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 ενισχύονται κατά 22,90 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq-100 προσθέτουν 120 μονάδες.

Την Πέμπτη οι δείκτες έκλεισαν σε ανοδικό έδαφος, τερματίζοντας ένα τριήμερο αρνητικό σερί. Παρά τα χθεσινά τους κέρδη πάντως οι δείκτες οδεύουν για μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες, με τον Dow να χάνει 2,2%, τον ευρύτερο S&P 500 να υποχωρεί 2,8% και τον τεχνολογικό Nasdaq χάνει 4,6%.

Οι κλυδωνισμοί στην αμερικανική αγορά αυτή την εβδομάδα έρχονται καθώς αναζωπυρώθηκαν και πάλι οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού και το ενδεχόμενο η Federal Reserve να αναγκαστεί σύντομα να εγκαταλείψει την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων για να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 4,2% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άλμα από το 2008.

Αξιωματούχοι της Federal Reserve επανέλαβαν πάντως τις τελευταίες ημέρες ότι περιμένουν οι πληθωριστικές αυτές πιέσεις να είναι προσωρινές.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα επιβεβαίωσαν πάντως τις ανοδικές πιέσεις, με τις τιμές εισαγωγών να σκαρφαλώνουν 0,7% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση οι τιμές εκτινάχθηκαν 10,6% που αποτελεί υψηλό 10 ετών.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις αποδείχθηκαν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Ειδικότερα, τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν αμετάβλητες τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 0,8% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.