Ινδία: «Θρήνος στο κρεματόριο»: Η άνιση μάχη με τον κορονοϊό μέσα από μία φωτογραφία

Μπορεί σήμερα να κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα προς της Ελευθερία, αφήνοντας πίσω μας τα SMS και λέγοντας «ναι» στα ταξίδια προς όλη την Ελλάδα, ωστόσο για μερικούς ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ή μάλλον καλύτερα τώρα ξεκινά.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρω του κόσμου προκαλούν σοκ.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες αποτυπώνει όλη την τραγωδία που μπορεί να προκαλέσει ο κοροναϊός.

Στη φωτογραφία φαίνονται τα μέλη της οικογένειας του Vijay Raju, ο οποίος πέθανε από τον κοροναϊό, να θρηνούν λίγο πριν από την αποτέφρωση σε ένα κρεματόριο στο χωριό Giddenahalli στα περίχωρα του Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Την ίδια ώρα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 4.000 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 343.144 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κοροναϊού στη γιγαντιαία ασιατική χώρα, που συνεχίζει να σαρώνεται από το φονικό δεύτερο κύμα, έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 262.317 νεκρούς επί συνόλου 24,05 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Ωστόσο, ειδικοί δεν σταματούν να επισημαίνουν ότι ο επίσημος απολογισμός είναι πολύ υποτιμημένος σε σχέση με την πραγματικότητα.