Ζάκυνθος: Κάτω από άκρα μυστικότητα οι καταθέσεις για τη δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και μελετούν με απόλυτη προσοχή οι αρχές, είναι η μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον Δεκέμβριο του 2020 όπου κατονόμαζε τους δολοφόνους της γυναίκας του

Γρίφος για δυνατούς λύτες εξακολουθεί να παραμένει για τους αστυνομικούς στη Ζάκυνθο, η εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, σε κεντρικό σημείο της πόλης του νησιού.

Οι έρευνες αν και έχουν προχωρήσει σημαντικά με τα αποτελέσματά τους να έχουν φέρει πολλά στοιχεία στην επιφάνεια βάζοντας ακόμα και στο κάδρο των ενόχων πρόσωπα και καταστάσεις, ωστόσο πριν την οποιαδήποτε εξέλιξη οι αρχές θέλουν να είναι 100% σίγουρες πως έχουν καλά δεμένη την υπόθεση.

Όλες αυτές τις ημέρες και κάτω από άκρα μυστικότητα καλούν για καταθέσεις άτομα από το περιβάλλον του επιχειρηματία, αλλά και όσους συνδέονταν με εκείνον, προκειμένου να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Σε αρκετές μάλιστα από τις περιπτώσεις καταβάλουν προσπάθειες να «ξεκλειδώσουν» όσο περισσότερο μπορούν τους μάρτυρες, καθώς κάποιοι φαίνεται να ανησυχούν και να φοβούνται ακόμα και για την ζωή τους.

Αν και έχουν περάσει κάποιες μέρες, αύριο συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την δολοφονία του επιχειρηματία, αρκετοί είναι αυτοί που εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την οποιαδήποτε διαρροή, ενώ άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Ανάμεσα τους και τα δυο αδέλφια λογιστές μέσα στο γραφείο των οποίων έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ο επιχειρηματίας κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του.

Το λογιστικό τους γραφείο μέχρι σήμερα εξακολουθεί να παραμένει κλειστό με τους δυο να προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, καθώς από την μια είναι οι τελευταίοι που είδαν τον Ντίμη Κορφιάτη ζωντανό και από την άλλη οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του.

Για τον λόγο αυτό όσο κι αν προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους στάθηκε αδύνατο, καθώς αρνούνται ευγενικά την οποιαδήποτε δήλωση.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η υπόθεση της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος έδωσε παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών να εποπτεύει προσωπικά ο ίδιος όλες τις ανακριτικές πράξεις.

Παράλληλα, ο κ. Πλίωτας ζήτησε από τον συνάδελφό του να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες ενέργειες για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας του επιχειρηματία.

Φύλλο και φτερό η μήνυση του επιχειρηματία

Όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr ένα από τα βασικότερα στοιχεία που έχουν στην διάθεση τους και μελετούν με απόλυτη προσοχή οι αρχές, είναι την μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον Δεκέμβριο του 2020 όπου κατονόμαζε τους δολοφόνους της γυναίκας του και της δίκης του απόπειρας ανθρωποκτονίας, που σημειώθηκε πέρσι τον Ιούνιο κοντά στο σπίτι τους στην περιοχή του Αγίου Σώστη Ζακύνθου.

Η μήνυση αυτή αποτελεί μια σημαντική μαρτυρία του δολοφονημένου επιχειρηματία με πλούσια στοιχεία και ανατριχιαστικές περιγραφές, γι αυτό και οι αρχές με προσεκτικές κινήσεις προσπαθούν να συνδέσουν το παζλ των δολοφονικών επιθέσεων, εξιχνιάζοντας ταυτόχρονα ακόμα και τις δυο.

Έτσι οι οκτώ μηνυόμενοι και κυρίως τα δυο πρόσωπα που φέρονται σύμφωνα με τον ίδιο να είχαν διαπράξει την δολοφονική ενέδρα τον Ιούνιο του 2020, έχουν μπει στο στόχαστρο με τους αστυνομικούς να ελέγχουν ένα προς ένα στα στοιχεία που έχει παραθέσει ο Ντίμης Κορφιάτης στη μήνυση του, μετά από δική του έρευνα.

Το σίγουρο είναι πως και στις δυο περιπτώσεις οι δράστες ακολούθησαν ένα καλά οργανωμένο και στημένο σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος με απόλυτη προσοχή, αφού ακόμα και οι κάλυκες από τις σφαίρες που αφαίρεσαν την ζωή του επιχειρηματία στην δεύτερη επίθεση, βρέθηκαν αλειμμένες με γράσο ώστε να μην υπάρξει ίχνος dna τους.

Οι αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα δυο σχέδια που ακολουθήθηκαν, ώστε να βρουν τα κοινά στοιχεία και τις διαφορές που θα οδηγήσουν σε ακόμα πιο ασφαλή συμπεράσματα.