«Καμπανάκι» Παγώνη ενόψει της άρσης του lockdown: Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ

Προειδοποίηση προς όλους ενόψει της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα άρσης του lockdown που ξεκινά την Παρασκευή απηύθυνε η Ματίνα Παγώνη λέγοντας ότι «ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ».

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 μετά και τα όσα ανακοινώθηκαν χθες, Τετάρτη, «επιστρέφουμε στην καθημερινότητα σε ένα μεγάλο ποσοστό περίπου στο 80%»

«Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ» τόνισε η κυρία Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια ο εμβολιασμός είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την πανδημία, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα μέτρα προφύλαξης.

Όπως εξήγησε η ανοσία που μας προσφέρει ο εμβολιασμός θέλει χρόνο για να επιτευχθεί και για να φτάσουμε στο 100% θα πρέπει να περάσει ικανό χρονικό διάστημα μετά και από τη δεύτερη δόση.

Ερωτηθείς για τα τεστ αντισωμάτων που θέλουν να κάνουν πολλοί εμβολιασμένοι ώστε να διαπιστώσουν αν έχουν επιτύχει την ανοσία, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για να γίνει αυτό.

Στην περίπτωση που κάποιος, ωστόσο, θέλει να το κάνει θα πρέπει να περιμένει περίπου ένα μήνα μετά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Η κυρία Παγώνη συμπλήρωσε, δε, πως τα αντισώματα δεν θα είναι το ίδιο υψηλά σε όλους τους εμβολιασμένους, αλλά αυτό δεν πρέπει να τους ανησυχεί και πρόσθεσε πως αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να πειστούν και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη να το κάνουν.